середа, 20 листопада 2019 р.

"Українське дитяче кіно" в медіацентрі бібліотеки


21 листопада  в медіацентрі центральної бібліотеки розпочинається кінопоказ дитячого кіно в рамках першого кіноклубного фестивалю "Українське дитяче кіно", який стартував в Україні з листопада. Фестиваль проводиться завдяки компанії «Артхаус Трафік»  за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Фестивалю  "Чілдрен кінофест". 



В програмі фестивалю:


“Іван Сила” – пригодницький біографічний фільм, знятий за книгою Олександра Гавроша “Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу”. Фільм оповідає незвичайну історію життя Івана Фірцака, який став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами та дужістю.







“Микита Кожум'яка” – анімаційний фентезі-фільм, знятий Мануком Депояном за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки. Стрічка, яка зібрала на батьківщині понад 11 млн гривень, також вийшла в прокат у Польщі й Туреччині, розповідає про хлопчика Микиту, який повинен врятувати світ людей і світ магії від відьми.








- сімейний комедійний мюзикл Анатолія Матешка “Трубач”За словами авторів, це “абсолютно київська історія про суперництво двох дитячих оркестрів. Все як у дорослих — кохання, інтриги, заздрість і, звичайно, добро, яке перемагає зло”.,






"Моя країна – Україна” – анімаційний народний казково-пізнавальний серіал, виконаний переважно в техніці пластилінової анімації. Маленькі сюжети з любов'ю та повагою розповідають про розмаїття нашої батьківщини; кожна історія – це казка, легенда або байка з конкретного місця в Україні, чи то велике місто, чи маленьке село, поле або море.




- а також добірка найкращої української анімації від студії "УкрАнімаФільм" – від класики, на якій виросло не одне покоління дітей ("Капітошка", "Як Петрик П’яточкін слоників рахував"), до нових робіт українських режисерів, які представляють країну на міжнародних кінофорумах. 
Фестиваль покликаний популяризувати фільми національного виробництва серед української молоді та дітей і прийти навіть до тих містечок і селищ, де немає кінотеатрів.  




Немає коментарів:

Дописати коментар