пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

"А Сотню вже зустріли небеса..."





Світлій пам'яті Героїв Небесної Сотні були присвячені заходи в бібліотеках Куяльницької громади, які вшанували подвиг українців, загиблих під час Революції Гідності.

Комплекс патріотичних заходів "Небесна Сотня - журавлик миру" запропонувала для своїх користувачів бібліотека селища Борщі. На історичну годину «Зима, що нас змінила…» завідуюча бібліотекою Ганна  Трояновська запросила учнів місцевої школи, організатора школи А.І. Затику, фахівця соціальної роботи О.М. Скуділо. 


Учасники заходу ознайомились з етапами революції Гідності, пригадали основні події, які відбувалися на Майдані Незалежності з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, прослухали огляд книжкової виставки "У нашій пам'яті вони назавжди залишились".



Присутня на заході староста Борщівської громади Валентина Правенко закликала всіх присутніх бути активними у громадському житті, адже коли об'єднуються усі небайдужі, то тоді зміни стають реальними.

Урок мужності «А Сотню вже зустріли небеса..»  провели в Малофонтанській бібліотеці завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва спільно з завідуючою клубом Іриною Попенко. У цілковитій тиші бібліотечної зали лунали імена Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя протягом Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.



Присвячений трагічним подіям на Майдані відеоперегляд, запропонований до уваги присутніх, спонукав відвідувачів до роздумів про те, яку вражаючу незламність, патріотизм та хоробрість проявив народ нашої країни, якою ціною свого здоров’я і життя боронять від агресора незалежність та цілісність України й сьогодні наші захисники.





Завершувала захід презентація книжкової виставки "Ангели в небесному вінку".


Завідуюча Новоселівською сільською бібліотекою Олена Швець підготувала для своїх читачів патріотичну годину  "Герої не вмирають". Всі разом подивилися відеофільм "Небесна Сотня у вирій полетіла", під час якого учні дізнались про реальні події, які відбувались на Майдані.



Дуже сподобалась дітям розповідь бібліотекаря про книгу Галини Кирпи "Мій тато став зіркою", яка є зворушливою оповіддю маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані і світить їй з неба яскравою зіркою.



Бібліотекарі сіл Ставки Тетяна Демяненко та  Вишневе Антоніна Станько провели історичну годину «Герої Небесної Сотні» з учнями 6-9 класів Вишнівського ЗЗСО I-II ст. 



Бібліотекарі розповіли дітям про те,  як починався Майдан і скільки загинуло  молодих людей,  героїв України. Переглянули тематичні відеоролики, читали вірші.



Презентацію книжкової виставки "Память Героїв Майдану" провели для учнів місцевої школи і бібліотекарі села Липецьке Любов Лунгул та Лариса Дімпул.



Кожен захід супроводжувався хвилиною мовчання,  коли у глибокій скорботі низько схилялися голови перед пам’яттю тих, хто боровся за правду і гідність, за краще майбутнє України.

1 коментар: