четвер, 12 березня 2020 р.

На вічнім шляху до Шевченка



Щороку ранньою весною на початку березня усе  прогресивне людство вшановує Генія і Пророка, який став символом України - Тараса Григоровича Шевченка. В бібліотеках Куяльницької громади до цієї дати були проведені різноманітні тематичні масові заходи, оформлені викладки літератури, книжкові виставки про життя і творчий шлях Великого Кобзаря, що покликані виховати любов і повагу до спадщини, яку залишив поет.

В бібліотеці села Вишневе пройшла літературна  година «Поетичними стежками Кобзаря», яку провели бібліотекарі сіл Вишневе Антоніна Станько та Ставки Тетяна Демяненко.  Учасники заходу, учні місцевої школи, декламували вірші  та переглянули відеоролик про життєвий шлях Тараса Шевченка. 


Уважно та вдумливо вслухалися діти в проникливі слова  поеми Шевченка «Тяжко важко в світі жити», яку читав Максим Дац, переможець ІІ ступеню районного фестивалю-конкурсу читців-аматорів «До висот Шевченкового слова» в рамках міжнародної акції «Global Shevchenko».

Огляд творчості «Розмаїття таланту Шевченка» підготувала для своїх користувачів завідуюча бібліотекою села Стара Кульна Ганна Кабак. Під час заходу діти отримали нагоду познайомитись не тільки з поезією та прозою, а й з малюнками поета. Завершувала захід вікторина за біографією Кобзаря  «Життя і творчість Тараса Шевченка».


На презентацію книжкової виставки «Вічне слово Кобзаря» до Нестоїтської бібліотеки (завідуюча Наталія Стопчанська) завітали учні 7 класу з вчителем Томаш Т.А . Після презентації на учнів чекав поетичний скайп-марафон "Ми Українці всі, одна сім’я, єднає нас Тарасове ім’я".


Поетичний зорепад під назвою «Велич Тарасового слова» провела для своїх молодих читачів, учнів 6 класів, бібліотекар Олексіївської  бібліотеки Валентина Самієва.   Учні Татаров О.,Тендера Ю., Кучеренко А. декламували улюблені вірші великого поета, 



а бібліотекар презентувала книжкову виставку «На вічнім шляху до Шевченка».  Продовжила захід літературна вікторина та конкурсна програма.

"Хто Шевченка прочитав, той багатим став" -  під такою назвою пройшла літературна година в Гидеримській сільській бібліотеці для учнів 6-9 класів. Завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна розповіла учням про цікаві факти з життя Тараса Шевченка, презентувала книжкову виставку "Т. Г. Шевченко - гордість нації, символ України", ознайомила з найкращими творами письменника. 



Учні зачитали улюблені уривки віршів великого Кобзаря. Особливо зворушливо прозвучав вірш "Минають дні , минають ночі" у виконанні учениці 6 класу Лариси Сороки.


Бібліотекарі села Липецьке Любов Лунгул та Лариса Дімпул запропонували дітям познайомитися з книгами про життя Тараса Шевченка, представленими на книжково-ілюстративній виставці "Вічне слово Шевченка". 




Особливо зацікавили читачів на виставці  сувенірне міні-видання "Кобзар" та збірка віршів відомих поетів світу про Шевченка. Активно відповідали дітки і на питання літературної вікторини, використовуючи представлені на виставці книжки.



Літературно-мистецьку годину "Любов до рідної України в поезії Тараса Шевченка" провели працівники культури села Малий Фонтан. Учасники заходу декламували найвідоміші вірші великого Кобзаря. 


Завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва представила для учасників заходу книжкову виставку «Єднаймо душі словом Кобзаря» з літературою, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

Немає коментарів:

Дописати коментар