понеділок, 31 серпня 2020 р.

Згадаймо всіх поіменно

Вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України є надзвичайно важливим Днем для майбутнього нашої країни.
Куяльницька централізована бібліотечна система до Дня пам’яті захисників України , підготовила та провела ряд інформаційно – просвітницьких заходів під гаслом «Згадаймо всіх поіменно».



29 серпня до річниці вшанування пам'яті загиблих воїнів в зоні ООС в Інтернет-центрі  Гоноратської  бібліотеки пройшов відеоперегляд документального фільму "Бій під Іловайськом" та презентовано книжкову викладку: "Не здолати Україну та її героїв.", яка не залишила байдужих серед молоді  та зацікавила старших відвідувачів бібліотеки.




В приміщенні Мардарівського Будинку культури пройшла зустріч «Роки війни - століття пам’яті» з учасниками ООС та їх сім’ями, яку підготовили   працівники культури: бібліотекарь Людмила Шевченко,  директор Будинку культури Юлія Резнюк  та художнімй керівник Людмила Піструїл. На зустріч завітали Валерій Сорочан, Ігор Спінул,  дружина Михайла Огирка  та батьки покійного захисника  Олега Тіщенка. 







Присутні на заході  познайомилися з книжковою виставкою «Мир боронити на рідній землі їх призвала Україна» та переглянули відео презентацію «Вірні сини козацької землі».













Староста села, Галунець Марія Василівна, від Куяльницької громади вручила подарунок батькам загиблого учасника ООС, а  Ігор Спінул  та син Валерія Сорочана - Станіслав  поклали вінок до памятника загиблим воїнам. Організатори зустрічі  на чолі з старостою Марією Галунець разом з батьками Олега Тіщенка в цей день відвідали могилу Олега, щоб покласти квіти та  вшанувати пам’ять  земляка.









В Малогфонтанській бібліотеці  бібліотекар Ірина Дмитрієва представила своїм читачам книжкову-ілюстровану виставку "Пам'ятаємо імена Героїв". В цей день в бібліотеці відеоряду "Їх слава сяє над Україною".











Щоб вшанувати пам'ять  про свого загиблого земляка Віталія Катишова бібліотекар села Качурівка  Катерина Гоцуленко  підготувала патріотичну годину «Час не лікує».На початку заходу бібліотекарь презентувала  книжкову виставку «Їх імена прославили наш край» та зробила змістовний огляд книжок,представлених на виставці. А продовжився захід на місці поховання загиблого патріота. На покладанні квітів були присутні: Сергій Паламарчук-голова Куяльницької сільської ради, Ганна Катричева-начальник інформаційного відділу Куяльницької сільської ради, Лідія Логінська - староста Качурівського старостинського округу, працівники культури села  Качурівка. 




Слова  вдячності та поваги висловили присутні матері загиблого героя - Лідії Паскул за виховання сина і вручили подарунок від  громади. Зворушливо і душевно над могилою продекламувала вірш Олега Побережного «Кому на користь ця війна?" Катерина Гоцуленко. Вшановуючи пам'ять Катишова Віталія Федоровича присутні застигли в хвилині мовчання.








Краєзнавчу подорож сторінкою"З когорти мужніх" бібліотечного сайту Куяльницької ЦБС  для своїх користувачів запропонувала центральна бібліотека.   Від імені до імені, від села до міста, від долі до долі, від народження до смерті - можливо дізнатися  про воїнів міста і села , які віддали своє життя , захищаючи Україну в зоні ООС. 


В  бібліотеці села Гидерим   пройшла історична година  під назвою "Ви безсмертні навіки живі". Бібліотекар Василина Полуденна  презентувала читачам книжкову виставку під назвою "Неоголошена війна" та ознайомила присутніх з книгами Євгена Положія "Іловайськ", Оксани Забужко "І знову я влізаю в танк.", Василиси Трофимович "Любов на лінії вогню", Світлани Талан "Повернутися дощем".Запаленою свічкою присутні вшанували пам'ять загиблих героїв,, і розібрали по домівках книжки.







29 серпня в бібліотеці села Куяльник пройшла відеопрезентація ролику "Їх подвигу немає забуття" Бібліотекарі розповіли про історію  виникнення Дня пам'яті захисників України, його символіку Дня та переглянули фільм   "Бій під Іловайськом".






З нагоди відзначення Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, було проведено годину пам'яті і в бібліотеці селища Борщі. Вона була присвячена загиблому односельцю - Вячеславу Козлан. Староста сільського округу Валентина .Правенко зустрілася з матір'ю  військового і  виразила співчуття, щиро  подякувала за виховання достойного сина та вручила подарунок.  Актив бібліотеки поклав на могилу загиблого земляка  квіти і соняшники, як символ людської поваги і вічної пам'яті.





Метою проведених заходів було бажання донести до кожного,  що без глибокого відчуття патріотизму, самовідданості та любові до рідної землі, неможливо побудувати сильну, самостійну та успішну державу, що за щасливе майбутнє  України  і досі гинуть наші співвітчизники, земляки, які заслуговують на повагу і гордість з боку кожного українця.

Немає коментарів:

Дописати коментар