середу, 3 лютого 2021 р.

"Сузір'я Лесиних творів" кросингує бібліотеками Куяльницької громади.



З
3 лютого по  25 лютого в бібліотеках Куяльницької громади до 150-річчя Лесі Українки  проходитиме display-кросинг "Сузір'я Лесиних творів".

Метою display-кросингу є популяризація книг з творчості відомої поетеси, які є в наявності в бібліотечних фондах системи та  розкриття  книжкової колекції книгозбірень через створення виставок.




Популяризація такого напряму бібліотечно-інформаційної роботи як організація книжкової виставки сприятиме професійному спілкуванню та обміну досвідом з даного питання між фахівцями з метою удосконалення виставкової діяльності бібліотек  та пошуку нових ідей та форм.

Більше 20-ти учасників кросингу представлять свої роботи  під хештегом  #Лесинітвориdisplayкросинг. 





Розпочинає естафету центральна бібліотека Куяльницької ЦБС - премєрою книжкової виставки-інсталяції «Із мого серця квіти виростають…».

Виставка-складається з двох тематичних розділів.






Перший розділ «Квітка на долоні вічності..» відкриває читачеві величну літературу неповторної Лесі Українки. В цьому розділі представлені збірки віршів та драматичні поеми – безцінні скарби класичної української літератури.





Другий розділ «Хотіла б я піснею стати…» - розділ, який знайомить користувача з  літературою, написаною про життя української поетеси.







Окремою складовою виставки є  експозиція драми-феєрії «Лісова пісня», в якій органічно переплітаються життя двох світів – природи й людини, і насамперед – незбагненної сили великого кохання, яке може зцілити, а може і знищити.




Кохання між Лукашем і Мавкою нерозривно пов’язане з болем та стражданнями. Тож дійсно, «Лісова пісня» Лесі Українки – прекрасна історія про любов і зраду, яка приваблює людей глибокими філософськими міркуваннями і є перлиною творчості поетеси.







Леся Українка устами Мавки пророчо сказала: "Я жива. Я вічно буду жити!"







Виставка буде експонуватися в бібліотеці до кінця лютого. Запрошуємо читачів відвідати бібліотеку і ознайомитися з незабутньою виставкою-інсталяцією, а
 учасників кросингу оцінити роботу колег.

Немає коментарів:

Дописати коментар