понеділок, 4 жовтня 2021 р.

Хай теплою буде осінь життя!

 



Непомітно, але  впевнено  вступила  в  свої  права  осінь. І  саме  восени, коли  чарівниця  осінь  порозвішувала  на  гілочках  дукати  золотого  листя, відмічають  День  людей  похилого  віку. Цей день –  можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини суспільства. В цей день бібліотекарі та працівники клубних закладів Куяльницької громади вшановують стареньких односельців, ветеранів праці,  які щедро діляться з нами досвідом і  мудрістю прожитих років.


Саме  до  цього  свята  бібліотекар  села  Качурівка Катерина Гоцуленко  зібрала  своїх давніх і вірних читачів  на годину  відпочинку  "Іде  назустріч  юним  мудрість  сивочола". Присутніми на заході стали ветерани  педагогічної  та  бухгалтерської  справи, прості  працівники  полів. У виконанні  бібліотекаря  та  завідуючої  клубом Ольги  Поштар  лунали вірші,  гуморески  та  жартівливі  пісні. Присутні  на  святі  з  задоволенням  долучались  до  виконання  пісень  та  ділилися  спогадами  про  своє  життя.


В Гидеримській бібліотеці  відбулась зустріч за круглим столом під назвою "Коли душа тепла захоче". «Вік – це не просто календарний час, вік – це віддані для спільного блага сумлінна праця, творчі сили, професійні знання.    Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося», - такими словами розпочала захід завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна, 



а потім жінки гортали сторінки старих фотографій, згадували молодість, роботу, дітей, ділилися радощами та життєвими проблемами.



Годину спілкування під назвою "Хай теплою буде осінь життя" - під такою назвою    бібліотекарі  сіл Вишневе  та Ставки провели  годину спілкування з людьми похилого віку. Зустріч пройшла   в теплому дружньому колі за круглим столом та чаюванням.



Вітали людей похилого віку працівники культури і на домашньому подвір’ї. Так, зі словами вітання бібліотекар Тетяна Руснак та завідувачка клубом Лариса Пломадел  завітали в гості до мешканців села Глибочок Н. В. Кулікової, М. М.  Зьомки, Л. Ф.  Когут та А. В. Андруневич.



Працівники культури села Нестоїта Галина та Сергій Ряжеві та Наталія Стопчанська за дорученням Куяльницького сільського голови Сергія ПАЛАМАРЧУКА разом з головою Ради ветеранів Нестоїтського старостинського округу  Анатолієм РЯЖЕВИМ вручили почесні грамоти за багаторічну сумлінну працю,  за активну  життєву позицію



ветеранам  Чорній Єлизаветі Іванівні, Царан Агрепіні Костянтинівні, Богатій Ніні Олексіївні, Гуменюк Ользі Никонівні, Барановському Якову Ілларіоновичу, Мемей Миколі Афанасійовичу.




В селі Коси (бібліотекар Олена Дегтяренко) вшанували ветеранів педагогічної праці під час години-вшанування "Летять літа, як білі журавлі, дзвенять, як ті волошки у житті".





Безмежна вдячність вам, шановні ветерани,  дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, досвід та мудрість, за гідний приклад для наслідування. Довгих і щасливих вам років життя, миру, добра і благополуччя.

Немає коментарів:

Дописати коментар