понеділок, 18 жовтня 2021 р.

"Я еще не все сказал..."

 


Нещодавно "патріарх" поетичного слова Подільщини Олександр Хільйович Корембліт порадував своїх поціновувачів виходом двадцять першої авторської збірки «Я еще не все сказал…».




Прем’єра книжки пройшла в тісному колі колег по перу та любителів поезії під час засідання читацького салону «Бестселер» в публічній бібліотеці імені Євгена Чикаленка.



Відрадно, що тільки побачивши світ, ця збірка вже стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу "Українська мова - мова єднання" . До речі - це вже п'ята збірка поета, яка відмічена загальноукраїнським конкурсом.



Привітати поета прийшли відомі аматори поетичного слова Подільщини: Степан Черноволюк, Валентина Присяжна, Світлана Пирогова, Григорій Колесов, Людмила Курченко, Людмила Гожа, Наталія Кулик. 



Вперше до аматорів долучилася молода поетеса з селища Борщі  Надія Малишенко, яка була вдячна організаторам зустрічі  за запрошення і долучення її до сім'ї поетів краю.




Розпочали захід ведучі - бібліотекари Олена Попова та Людмила Поросятковська, які зупинилися на основних віхах біографії поета, ще раз підкресливши,



що поезія – це частина нашого життя, для когось велика, для когось зовсім непомітна, але, безумовно, для усіх важлива. А для Олександра Хільйовича поезія, творчість – це все життя.



Ведучі і присутні на заході гості побажали автору великих творчих успіхів, щоби побачила світ ще не одна збірка чудових віршів.


Сам автор поділився з присутніми своїми думками, почуттями, переживаннями, які супроводжували написання нової збірки. 


Теплим словом згадав колегу по перу, нині покійну, Ніну Крутцеву, яка допомагала йому у підготовці збірки до друку, та запропонував вшанувати її пам'ять хвилиною мовчання.


Присутні поети та гості із задоволенням читали вірші автора, які їх найбільше вразили та припали до вподоби, читали свої вірші, присвячені поезії та безпосередньо Олександру Корембліту,


дарували автору подарунки. Серед привітань  зворушливо пролунала пісня 


 від Володимира Черноволюка на слова Олександра Корембліта, яка зірвала щирі оплески присутніх.

Розбавила поетичні рядки і пісня Валентини Присяжної на власні вірші в подарунок винуватцю події.


Зворушливі слова на адресу  Олександра Хільйовича прозвучали і з вуст присутній на заході начальника відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольги Шапран, 


яка привітала автора з виходом нової збірки та побажала йому подальших творчих успіхів та довгих років життя.




Всіх зацікавила презентація книжкової виставки «Муза моя никогда не устанет», присвячена творчості автора. Увесь захід пройшов в теплій та дружній обстановці.




Дуже приємно, що Олександр Хільйович всім бібліотекам Куяльницької громади подарував свою нову збірку віршів. Так що читачі з усіх куточків громади зможуть познайомитися з творчістю знаного поета.

Немає коментарів:

Дописати коментар