пʼятницю, 18 лютого 2022 р.

Небесна Сотня - ангели свободи



20 лютого українці вшановують День пам'яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Небесна Сотня наших співвітчизників пішла у Вічність - за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину.  Готуються до цієї пам’ятної дати і бібліотеки Куяльницької громади.


Історична година
"Небесна Сотня - ангели, що тримають небо" відбулась в бібліотеці-філії селища Борщі (Зірниця). Присутні на заході мали змогу ознайомитися з викладкою літератури "Час плине, а пам'ять залишається" та переглянути відео  подій на Майдані "На варті наших - Небесна Сотня".




У Малофонтанській бібліотеці відбулася патріотична година "Небесна Сотня у наших серцях", яку провели бібліотекар спільно з завідувачкою сільським клубом. Присутнім була презентована книжкова виставка  "Янголи на білих крилах" та запропонований перегляд відео "Небесна Сотня - Герої нашого часу".



В центральній бібліотеці КУ «Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка» розгорнута книжкова виставка-панорама «Небесна Сотня - ангели свободи»



У документальних та художніх виданнях, представлених на виставці, поданий огляд подій, що відбувались в Україні в листопаді 2013 –лютому 2014 років. 



На виставці представлені такі документальні та художні видання, як Олег Трайдакало «Майдан. Погляд зсередини», брати Капранови «Майдан. Таємні файли», Марко Рудневич «Я з Небесної сотні», Андрій Кокотюха «Вогняна зима», Марія Матіос «Приватний щоденник. Майдан. Війна».






Виставка-вшанування "Небесній Сотні - пошана і молитва" експонується в бібліотеці села Качурівка.




Виставка-вшанування під назвою "На варті наших днів - Небесна Сотня" зустрічає користувачів бібліотеки села Гидерим.






В бібліотеці села Гидерим представлена фотовиставка "За чисті душі, що злетіли в небо", яка містить документальні та художні видання про події, що відбулися в Україні,




також пройшов перегляд відеоролика "Небесній Сотні пошана і молитва!".





В бібліотеці села Станіславка відбувся відеоперегляд «Небесній Сотні – шана і молитва».






Почуття власної гідності і честі, любов до Батьківщини - це той неписаний заповіт, який залишили кожному із нас Герої Небесної Сотні.

Немає коментарів:

Дописати коментар