вівторок, 21 лютого 2023 р.

У мови є і серце, і вуста, і є ім’я красиве – Україна

 


21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Мова – це найбільший скарб, одне з багатьох див, створених людьми. Рідне слово – невмируще джерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, Батьківщину, свій народ.  Циклом тематичних заходів відзначають це свято бібліотеки Куяльницької громади.


Бібліотека села Стара Кульна (завідувачка Ганна Кабак) зібрала маленьких читачів на конкурс читців під назвою "Там, де живе рідна мова, живе український народ". В ході конкурсу була презентована книжкова виставка та проведена мовознавча вікторина.



В Гоноратській бібліотеці відбулося свято рідної мови «У мови є і серце, і вуста, і є ім’я красиве – Україна» для учні 6 класу місцевої гімназії (викладач Осадчук Р.І.) Завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська презентувала присутнім книжкову виставку «Рідна, калинова, щира і чудова»


розповіла учням про історію виникнення свята, про красу і багатство рідної мови, розкрила її необхідність у житті людини. Не обійшлося і без цікавих конкурсів на кращого знавця української мови.



Свято рідної мови «Краса України і матері – мова; лунає у пісні, і в серці дзвенить» зібрало користувачів бібліотеки села Качурівка (бібліотекар Катерина Гоцуленко).



Свято мови в бібліотеці села Чубівка (бібліотекар Нелі Яніцька) отримало назву "Мовою рідною світ пізнаю" і припало до вподоби маленьким і великим читачам. Прикрасою заходу була розгорнута в бібліотеці книжкова виставка "Дзвенить струмочком мова, співуча, калинова".



Юні мешканці села Малий Фонтан стали учасниками свята мови "Мова народу - скарбниця жива", підготовленого завідувачками сільськими бібліотекою і клубом  Іриною Дмитрієвою та Іриною Попенко. 



Особливо сподобалась школярам велика конкурсна програма зі складанням пазлів, вікториною, розгадуванням кросвордів та ін. Викликала увагу і презентація книжкової виставки "У мові -  вся доля народу".



Бібліотекарі Ставківського старостинського округу Тетяна Дем'яненко та Антоніна Станько завітали до школярів з літературно-музичною мандрівкою "Мова рідна - з пісні та любові".



День рідної мови "Мова - перлина віковій мудрості", а також презентація книжкової виставки "Доля мови - доля народу" були запропоновані до уваги юних читачів бібліотеки села Глибочок (бібліотекар Тетяна Руснак).


Презентацію книжкової виставки "Ти наше диво калинове, кохана материнська мова..." та мовну гру з розгадуванням ребусів запропонувала своїм читачам, учням Нестоїтської школи, завідувачка сільською бібліотекою-філією Наталія Стопчанська.



Користувачів Гидеримської бібліотеки (завідувачка - Василиса Полуденна) запрошують на знайомство з книжковою виставкою "Є мова - є нація!".




Книжкова виставка під назвою "Рідна мова - серця мого подих" розгорнута в бібліотеці селища Борщі (завідувачка Ганна Трояновська).




Бібліотека села Новоселівка Олена Швець презентує для своїх користувачів книжково-ілюстративну виставку "Наш скарб - рідна мова".




Бережімо, шануймо, любімо, вивчаймо рідну мову - невмирущий голос України!

Немає коментарів:

Дописати коментар