четвер, 26 жовтня 2023 р.

Проходимо національний тест з медіаграмотності


Працівники центральної бібліотеки КУ «Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради» взяли участь в національному тесті з медіаграмотності, організованому командою "Фільтр" під патронатом Міністерства культури та інформаційної політики України, спільно з ПРООН та програмою USAID "Мріємо та діємо" в рамках Глобального тижня медіаграмотності, який проходить у всьому світі з 24 по 30 жовтня.


Тиждень медіаграмотності нагадує про значення медіа- та інформаційної грамотності у сучасному світі і має на меті озброїти людей навичками та знаннями, необхідними для відповідальної та ефективної навігації в цифровому та інформаційному просторі.


Завідувачка медіацентром Ольга Волкунович, завідувачка відділом обслуговування користувачів Інна Вербицька, бібліотекар Юлія Тишкул та заступник директора Людмила Бензар зареєструвались на онлайн-платформі та протягом 45 хвилин розмірковували над відповідями на 34 питання, об’єднані у п'ять тематичних блоків.



Питання були дуже актуальними, різноманітними: про безпеку в соціальних мережах, достовірність та вплив новин, безпечне використання особистих даних та ресурсів, штучний інтелект, діпфейки та ін.



У нинішню епоху різних видів медіа, коли чутки швидко поширюються, а факти можуть бути перекручені, розрізняти правду і брехню стає дедалі складніше, і дуже важливо вміти аналізувати, яку інформацію, звідки і як ми споживаємо.



Цей тест на медіаграмотність та інші заходи цього тижня мають на меті озброїти людей навичками та знаннями, необхідними для відповідальної та ефективної навігації в цифровому та інформаційному просторі.



Підсумки тесту виявилися у кожного різні, хтось набрав необхідний мінімум, отримавши звання "початківець", хтось - "майже гуру", але всім є ще багато, чому треба навчатись, і завдяки платформі "Фільтр" це можна зробити і отримавши відповідний сертифікат.

Немає коментарів:

Дописати коментар