вівторок, 5 грудня 2023 р.

Мобілізація добра: Куяльницька громада у волонтерському русі



5 грудня працівники центральної бібліотеки підготували інформаційний дайджест до Міжнародного Дня волонтера для учасників апаратної наради Куяльницької сільської ради та волонтерів громади.



Ведучі заходу Інна Вербицька та Юлія Тишкул проінформували учасників заходу про найцікавіші факти з становлення волонтерського руху у світі, активізації його діяльності в сьогоденні нашої країни, наголосивши, що Україна у 2023 році вийшла на друге місце у світовому рейтингу з благодійності.






Про волонтерський рух в нашій громаді розповів відеоролик "Мобілізація добра: Куяльницька громада у волонтерському русі", підготовлений зав. медіа-центром Ольгою Волкунович.

Кадри з перших днів введення воєнного стану, коли вся Куяльницька громада об’єдналась в єдиному пориві – допомогти у забезпеченні військових всім необхідним для виконання їхньої важливої місії захисту країни, збереженні її територіальної цілісності - проілюстрували велику щоденну, безкорисну роботу як простих людей так і волонтерськіх групи,

до яких увійшли представники місцевого самоврядування (старостатів), бюджетні організації та комунальні установи: бібліотеки, клуби, школи, представники бізнесу – місцеві сільхозвиробники та прості мешканці нашої громади.




Вже два роки волонтерські групи не припиняють своєї діяльності, всіма силами наближаючи перемогу.

Куяльницький сільський голова Сергій Паламарчук подякував усім, причетним до волонтерської діяльності і відзначив подяками найактивніших волонтерів і закликав до продовження цієї великої справи, бо волонтерство закладено в генетичному коді українців і саме нашому народу притаманне таке поняття як побратимство.


Заходи, присвячені Дню волонтера, пройшли і в сільських бібліотеках громади.

Працівниками Будинку культури села Новоселівка була організована та проведена година патріотизму "Незламний дух волонтерського фронту» для учнів Новоселівського ОЗО.



Про діяльність волонтерського загону
"Новоселівські господарочки" (керівник Світлана Голоднюк) розповіла його активна учасниця - завідувачка бібліотекою Олена Швець та продемонструвала жовто-блакитні прапори, які команда отримала від військових з різних напрямків в знак подяки за свою працю.


Директор Будинку Культури Людмила Мойсенець представила
відеопрезентацію "Волонтери. Хто, якщо не ми...", яка висвітила процес приготування консервації для військових.



В бібліотеці села Бочманівка пройшла патріотична година "Уклін Вам за добробут України". Бібліотекарем Ксенією Чиканчи була запрошена на захід мати волонтерки Лариси  Юшкевич, яка розповіла про волонтерську діяльність дочки ще з часів Майдана і до сьогодні.  


Бібліотекар
села Качурівка Катерина Гоцуленко підготувала для користувачів своєї бібліотеки  віртуальну годину "Волонтери: місія творити  добро".

Тільки разом можна наблизити Перемогу - і сьогодні це розуміють до 70% наших мешканців.

Немає коментарів:

Дописати коментар