пʼятниця, 23 лютого 2024 р.

Стоїть в скорботі мати-Україна

 


24 лютого відзначається друга річниця вторгнення та початок війни росії проти України. Два роки, що промайнули, видалися найважчими в історії нашої незалежної країни. Це були два роки стійкості. Небайдужості. Мужності. Болю. Надії. Витримки. Єдності. Сьогодні всіх нас об’єднує одна найзаповітніша наша мрія – перемога!



До річниці повномасштабного вторгнення в бібліотеках Куяльницької громади пройшла низка патріотичних та пам’ятних заходів, презентацій книжкових виставок, відеопереглядів, урочистих хвилин мовчання в пам’ять загиблих.




В центральній бібліотеці протягом дня тривав літературно-патріотичний лекторій "Прокидайся, війна почалась...". 




На абонементі відбулась година фронтової книги "Війна, яка змінила кожного".  


В бібліотеці селища Борщі (Зірниця) була презентована книжкова виставка «Болить… Розстріляна весна». Особливий акцент бібліотекар зробили на книзі Нелі Романовської «Рятуючи Єву», про мешканку Бучі, котрій вдалося врятуватися після того, як окупантів вигнали з міста. 




Не змогли стримати сліз присутні при перегляді відеоролика «Книга памʼяті Куяльницької громади».



"Стоїть у скорботі мати-Україна" - під такою назвою пройшла патріотична година в бібліотеці села Гидерим. Працівники культури нагадали присутнім, учням 8 -9 класу, про військове вторгнення росії за період 2014- 2022 року. 



Бібліотекар презентувала книжкову виставку "Неоголошена війна". Також до уваги присутніх був запропонований відеоперегляд "Імена на стінах".



Історична година "Той жахливий незабутній день - 24.02.2022" була проведена в бібліотеці села Чубівка. Відвідувачі ознайомились з книжковою виставкою, в ході бесіди кожен розповів, як зустрів цей день в 2022 році.


В  бібліотеці  села Качурівка пройшла  патріотична  година "Вистояли - переможемо!", оформлена  виставка-вшанування "Захисники  України - гордість  держави".


В бібліотеці села Куяльник пройшов відеоперегляд  "Війна неочікувана і підла". Цього дня до бібліотеки завітали переселенки зі Скадовська та сіл Херсонської області, розповіли про початок війни та окупацію, як вибиралися з неї та як опинилися в нашому місті. 



Незважаючи на всі труднощі та пережите горе, не втрачають оптимізму і надію на перемогу України у цій неочікуваній і підлій війні, вчать українські вірші і знайомляться з культурою міста.



Читачів бібліотеки села Глибочок зібрала година пам'яті "Моя Україна горить у вогні..!». Біля книжкової виставки хвилиною мовчання була вшанована пам’ять загиблих.



Хвилиною мовчання вшанували загиблих земляків і юні читачі бібліотеки села Соболівка біля документальної викладки «Герої не вмирають!».



Ранок  24  лютого  назавжди  закарбувався  в  пам'яті  кожного  українця. Агресія  ворога  принесла  до  нашого  рідного  краю  багато  сліз, горя  і  страждань. Але  в  нас  тече  кров  нескореного  народу. Ми  боремось, відстоюємо  і  відвойовуємо  своє - і  ми  обов'язково  переможемо!

Немає коментарів:

Дописати коментар