четвер, 9 травня 2024 р.

В Європу - з Україною в серці

 



9 травня Україна разом з ЄС відзначає на державному рівні День Європи. День Європи для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода.



Цього дня центральна бібліотека запрошує усіх бажаючих на бібліотечне рандеву «Привіт, Європа!», яке проходить в Пункті європейської інформації.  




Пункт європейської інформації інформує жителів громади щодо історії, культури, традицій та обрядів європейських народів.



Книжкові полички EUBOOKSHELF знайомлять з книгами європейських авторів, видані англійською та німецькою мовами, містять освітній інфо-розділ з навчальними посібниками Teachersbook та брошурами для самонавчання.


Низка тематичних заходів пройшла в центральній дитячій бібліотеці. Для юних читачів була підготовлена виховна година «Дружба – це сила, що об’єднує світ», презентована виставка-інсталяція «Літературна мандрівка Європою», віртуальні подорожі «Вивчай Європу – Змінюй Україну», «Відкривай Європу для себе».




Бібліотека села Чубівка (бібліотекар Юлія Ушакова) провела для юних читачів інформаційну годину та вікторину "Знай Європу". Діти подивилися пізнавальний ролик з історією заснування ЄС, послухали цікаві факти, а потім відповідали на питання вікторини, підтвердивши отримані знання.



Відеоперегляд «Мандруємо країнами Європи» запропонувала до уваги своїх читачів бібліотекар села Гидерим. 



Учні 4-5 класів набули знань про історію створення Євросоюзу, прослухали гімн Європейського союзу, ознайомились з культурою, цікавими фактами про Європу, підготовленими працівниками культури В. Полуденною та А. Чебан.



Віртуальна презентація "Мандрівка Європою з героями книг" відбулась в бібліотеці села Гидерим (біб-р Світлана Якубовська).




Європа починається не за кордоном, вона починається з кожного з нас! В Європу - з Україною в серці!

Немає коментарів:

Дописати коментар