пʼятниця, 7 червня 2024 р.

Вмикаємо ЕКО-МИСЛЕННЯ!

 

Щорічно 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища.  

Всесвітній день навколишнього середовища покликаний привернути увагу світової спільноти до екологічних проблем, стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.



Цього дня в багатьох країнах проходять природоохоронні заходи і акції, спрямовані на захист навколишнього середовища та екології. Відбулись вони і в бібліотеках Куяльницької громади.


Центральна бібліотека КУ "Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради" пропонує своїм читачам скористатись екопорадами "Вмикаємо еко-мислення" на постійно діючій книжковій виставці "Життя в стилі Еко", тому що, ми маємо берегти та цінувати наше довкілля, аби воно не зазнавало ще більшого негативного впливу.



Видання, представлені на виставці, дадуть змогу користувачам різних вікових категорій краще орієнтуватися в сучасних проблемах екології, сприятимуть екологічному вихованню та будуть корисними у формуванні екологічної компетентності.





З  метою  формування  екологічного  світогляду  та  ознайомлення  з  квітами  України, їх  назвою, зовнішнім  виглядом  бібліотекарем  села Качурівка був  проведений  екологічний  калейдоскоп "Квіти  в  легендах  і  переказах", який проходив і в бібліотеці, і просто неба.




Щоб  відчути  красу  рідної  природи  через  розмаїття  творів  української  поезії  присутні  на  заході  читали, вірші, легенди, прислів'я.



В бібліотеці села Куяльник відбулась екобесіда "Про водицю-чарівницю". На допомогу бібліотекарці прийшла цікава книжка "Чарівний шкільний автобус на водогінній станції", яку написали Джоанна Коул і Брюс Деген. Це цікавий і дотепний комікс про фантастичну екскурсію американських школярів, що розкриває дітям чимало таємниць з природознавства.

Немає коментарів:

Дописати коментар