вівторок, 27 серпня 2024 р.

Незалежна моя Україна!

  



День Державного Прапора України і День Незалежності України - це державні свята, які уособлюють пам’ять про багато поколінь наших предків, які творили націю і боролися за державність.  До цих урочистих дат в бібліотеках Куяльницької громади пройшла низка яскравих і змістовних соціокультурних заходів.



Працівники центральної бібліотеки стали учасниками благодійного заходу «Незалежна моя Україна» в селі Бочманівка, в ході якого для мешканців громади була презентована однойменна книжкова виставка.



Яскравим штрихом заходу став інформаційний мікс, який відкрив благодійну виставку-продаж «Світ медових смаколиків»




та презентація книжкової виставки «Бджолиний дзвін, медовий запах» з роздачею усім бажаючим інформаційних буклетів.



В бібліотеці села Новоселівка оформлена книжково-ілюстративна виставка "Єдина і вільна моя Україна", на якій представлена література  про шлях нашої держави до самостійності, про видатних особистостей з історії країни. 




Цікаві факти про Україну, її багату історію і культуру, історичні постаті юні відвідувачі бібліотеки дізнались під час  історичних читань "Дітям про Україну".



Борщівська бібліотека-філія разом з юними, талановитими читачами та жителями селища провела літературно-музичний колаж «Тепло своїх долонь розуму і серця я Україні милій віддаю».


Запрошена на захід поетеса-аматорка Надія Малишенко познайомила присутніх зі своїми новими творами,  написаними до Дня Незалежності України.

Весь захід супроводжувався патріотичними віршами, піснями. Своє мистецтво на гітарі подарував Володимир Вознюк, а чудовий вокал - Ксенія Усик.



Тепло зустріли присутні і презентацію книжкової виставки «Усе моє, все зветься Україна» з художніми творами сучасних українських письменників.



«І є держава Україна, і є її нескорений народ" – отримала патріотична година в бібліотеці села Гидерим. Бібліотекар ознайомила присутніх   з історією виникнення свята, та презентувала  книжкову виставку-інсталяцію «Моя Батьківщина - рідна Україна», де представлені книги про українські державні та народні символи, розвиток української історії і культури, боротьбу нашого народу за незалежність і свободу.




Юні читачі бібліотеки села Малий Куяльник дізнались багато цікавих фактів з історії України та переглянули історичний мультфільм під час патріотичної години  "Дітям про Україну". 




Зацікавила «читайликів» і
презентація книжково-ілюстративної виставки "Символ віри і надії".




Цікавою для юних користувачів була й
патріотична вікторина «Україна - моя рідна країна».




Книжкове асорті «Україна починається з тебе», складовими якого стали патріотична година «В нашім серці Україна – неподільна та єдина»



онлайн-вікторина, презентації тематичної книжкової виставки та виставки дитячих малюнків «Мій рідний, моя земля», провели для юних відвідувачів працівники культури села Стара Кульна.



В бібліотеці села Куяльник відбулась мандрівка в історію "Синьо-жовтий символ незламності", присвячена українському прапору, символу боротьби і незламності країни, національної єдності, честі та гідності.



В бібліотеці селища Борщі (Зірниця) відбувся історичний екскурс «Україна - незалежна європейська країна», під час якого присутні отримали змогу вирушити у віртуальну подорож Україною, взяти участь в онлайн-вікторині «Я люблю Україну» 



та познайомитись з книжковими виставками «Волелюбна, рідна земля - незалежна держава моя!» та «Майорить над Україною» з літературною про становлення нашої незалежної держави від її початку до сьогодення.




В бібліотеці села  Любомирка пройшла історична година "Мій український прапор - найкращий з прапорів" та презентація книжкової виставки "Україна - вільна, незалежна та не переможна".




В бібліотеці  села Качурівка  розгорнута  виставка  дитячих  малюнків "Нема  ціни  святині  дорогій ".




Ми вшановуємо усіх тих, хто пожертвував життям за незалежність України, із вдячністю згадуємо сучасних захисників України, які продовжують боротьбу за вільну самостійну Українську державу.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар