понеділок, 17 березня 2014 р.

"Поклонимся великим тем годам!" Естафета пам'яті на Куяльницькій землі

до 70-річчя звільнення України

Продовжує свою ходу Котовщиною районна акція "Ми пам'ятаємо всіх поіменно" в рамках Всеукраїнської естафети пам’яті  «Слава визволителям України». 14 березня естафета перейшла до Куяльницької сільської громади.

Жителі сіл Куяльник, Олександрівка та Чапаївка зібрались в Чапаївському сільському клубі, щоб прийняти естафету від представників громади Чапаєвської сільської ради. Голови сільрад О.Скуртул  (Чапаєво) та Р. Палагнюк (Куяльник) урочисто передали  символи естафети з рук в руки під оплески присутніх на заході.

 
Приймаючи естафету, Раїса Миколаївна запевнила присутніх, що жителі громади шанують своїх ветеранів та ведуть активну роботу по вихованню патріотизму молодого покоління. На території сільради мешкає один із останніх ветеранів Великої Вітчизняної війни, який в цьому році буде святкувати своє 100-річчя. 
Начальник відділу культури Ольга Михайлівна Шапран розповіла про маршрут естафети, про її мету та необхідність збереження  пам’яті та безсмертний подвиг наших дідів.
 

За традицією бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Іванівна Балабан провела презентацію книжкової виставки-коло «Україна в полум’ї війни», яка є невід’ємною ланкою  районної естафети. А вірш "Останній воїн" Бориса Олійника у її виконанні схвилював до сліз усіх присутніх. 
 
 


Аматори культури Чапаєвської сільської ради і працівники Котовського районного центру дозвілля подарували всім присутнім  чудовий концерт, в якому прозвучали пісні та вірші на військову тематику. Куяльницька громада з великою зацікавленістю сприйняла тематичну програму чапаєвців.
 
 
  

Серед присутніх в залі було багато юнаків та дівчат, які нарівні з дорослими вшанували память загиблих у Великій Вітчизняній війні, вклонившись великим тим рокам. Всією громадою та гостями заходу були покладені квіти до пам'ятнику воїнам-визволителям. 

Немає коментарів:

Дописати коментар