вівторок, 2 грудня 2014 р.

Ще одна перемога Михайла Низовцова

Одеський  Корнійчуківський фестиваль дитячої літератури - єдиний з 146-ти фестивалів міста Одеси, який присвячується виключно творчому вдосконаленню та розширенню літературних горизонтів молоді.  Конкурс був заснований в 2013 році та присвячений пам’яті видатного дитячого письменника Корнія Івановича Чуковського. Він   щорічно проходить в серпні в рамках роботи книжкової виставки "Зелена хвиля". Серед завдань Корнійчуківського фестивалю: привернення уваги українських видавців і літераторів та ЗМІ до проблем сучасної дитячої літератури, підтримка нових талановитих імен в дитячій літературі, збереження традицій дитячої класичної літератури, виховання у дітей любові до книги та читання.
Відрадно, що в цьому році серед нових імен талановитих дитячих письменників засяяло ім'я нашого земляка, члена літературного обєднання "Промінь", доброго друга центральної районної бібліотеки, відомого на Котовщині поета і письменника Михайла Низовцова.
Михайло Низовцов є автором декількох книг: "Душа свечи горящей", "Магия улыбки", "Признание", "Моя вишнева Україна", "Золота діброва". Нещодавно він отримав  ІІІ Всеукраїнського  літературного конкурсу «Pro Patria!» ("За Родину"), в якому взяли участь 129 авторів з 16 областей України.
А його казка «На берегах Тирда» перемогла в номінації «Проза для дітей старшого віку та юнацтва» Другого Міжнародного конкурсу на кращий твір для дітей “Корнійчуківська премія”.





Немає коментарів:

Дописати коментар