середа, 3 грудня 2014 р.

СНІД: чи бути здоровим - вирішуєш ти.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в бібліотеках району пройшов ряд інформаційно-просвітницьких заходів: круглі столи,інформаційні години, уроки здоров'я. огляди літератури, кінолекторії та інші. 
1 грудня в  бібліотеці села станціїї  Борщі  було гамірно. Завідувачка бібліотекою Трояновська Ганна Михайлівна та спеціаліст КРЦСССДМ Скуділо Олександр Миколайович зібралися за  круглим столом з учнями ЗОШ№2 та гостями заходу, щоб обговорити тему "СНІД: чи бути здоровим - вирішуєш ти. " 
Метою заходу було: ознайомлення учнів з основними поняттями ВІЛ, СНІД, шляхами передачі хвороби, засобами запобігання інфікуванню та знайомству з Законом України " Про запобігання захворюванню на СНІД і соціального захисту населення". Активним учасником круглого столу став і запрошений на захід лікар загальної практики сімейної медицини Максим Володимирович Сідлінський. Лікар розповів присутнім про проблему СНІДу на Україні, навів вражаючі статистичні дані про швидкість розповсюдження небезпеки та детально зупинився на тому, як запобігти цій страшній хворобі. 
З великою зацікавленністю діти включилися в розмову з дорослими, а потім передивились фільм "Друзі завжди разом". Всі учні отримали від лікаря буклети "Цінуйте здоровя - виберіть безпечну поведінку". На закріплення почутого матеріалу було проведено тест "Перевір свої знання про СНІД". 25 учнів старших класів разом з класними керівниками В.Л. Додою та В.Г. Гайдукевич на відмінно справилися з іспитом. На згадку про день зустрічі всі учасники заходу отримали від організаторів  круглого столу червоні стрічки як символ чистої, здорової крові. 
Того ж дня у приміщенні бібліотеки села М-Фонтан відбулася година спілкування "Молодь проти СНІДУ". Молоді люди села мала змогу дізнатися про історію виникнення СНІДу, походження вірусу та про сучасні засоби лікування Віл-інфекції, а головне, як запобігти зараженню. І в цій бібліотеці не обійшлося без випробувань.
БІбліотекар Ірина Дмитрієва та  завідувачка сільським клубом Ірина Попова провели свій тест - вкторину "Що ви знаєте про СНІД". Такий своєрідний єкзамен здатен ще раз зосередити увагу над проблемою та засвоїти інформацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар