пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

Життя, обірване на злеті



20 лютого  вся наша  країна на виконання указу Президента України  «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» проводить масові заходи, присвячені цій знаменній даті. Саме в цей день на патріотичну годину «Життя, обірване  на злеті» до Станіславської сільської бібліотеки  завітали місцеві прикордонники на чолі з капітаном  Касюном Василем Васильовичем та   воїни Національної гвардії України під керівництвом лейтенанта Григорука Андрія Вікторовича.

Перед початком заходу завідуюча бібліотекою Валентина Іванівна Христич ознайомила гостей з історією села, провела екскурсію по бібліотеці, розповіла про традиції та звичаї нашого краю (адже всі гвардійці родом з міста Київ та Київської області).

Патріотичну годину розпочав голова місцевої громади Аркадій Миколайович Сітарчук, який привітав всіх присутніх з першою річницею Революції гідності та закликав до вшанування пам’яті  Героїв Небесної Сотні.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували тих героїв, що загинули за свою країну, за свій народ. Гості у своїх виступах наголошували, що історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі часи найкращі сини та дочки ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Так було за княжої доби, так було за Козаччини, і за часів боротьби за незалежність 1917-1919 років (бій під Крутами), і під час Другої світової війни.

 

 Нині знову прийшов час вибору між свободою і рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією. На Майдані пліч опліч стали українці та євреї, росіяни та вірмени, грузини та білоруси. Їх об’єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів – це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні людська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались. 



Так на майдані з’явилась ще одна сотня – Небесна. Для України це найголовніша, найвпливовіша сотня, адже кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя... І для нас є святим обов’язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам’ятали за що вони загинули. Щоб ми їх не зрадили. Інакше не можна.







Всі  гості і присутні наголосили, що темні часи пройдуть, буде колоситися хліб, будуть сміятись діти і буде жити Україна.

Після завершення патріотичної години гості попрямували до місцевої школи, де на них з нетерпінням очікували школярі та педагоги, які приготували свою концертну програму та святкове частування .

Немає коментарів:

Дописати коментар