вівторок, 31 березня 2015 р.

Визволення села у літописі краю



 Героїчний літопис рідного краю



30 березня день визволення села Липецьке  від немецько-фашистськіх загарбників. 
У цей день у Липецькій центральній бібліотеці пройшов караван історій "Героїчний літопис рідного краю". 


На зустріч були запрошені учні 6 -го класу Липецької ЗОШ І-ІІІ ст. та вчитель російської мови та світової літератури Цуркан Леся Миколаївна. Завідувачка бібліотекою Урсул Інга Іванівна підготувала розповідь про останнього живого в селі ветерана великої війни Догу Івана Пилиповича.


Бібліотекар також розповіла про життя односельців під час окупації, про його визволення радянськими солдатами та  ознайомила присутніх з документальною фото-виставкою «Солдати Перемоги».

Учні продекламували вірші про війну. 

В кінці зустрічі бібліотекарі, вчитель та учні  поклали квіти до пам'ятника полеглим землякам.






31 березня  в селі Новоселівка відбувся мітинг до дня визволення села та району від німецько-фашистських окупантів. Ведучими заходу були завідуюча бібліотекою Швець Олена та директор Будинку культури Мойсенець Людмила.
Виконуюча обов'язки голови сільської ради Осаула Т.В. привітала ветеранів, школярів та громаду з пам'ятним днем, а Вербицька Олена розповіла історію визволення села Новоселівка. 



Школярі прочитали вірші про ту страшну війну...
 

Багато часу пройшло відтоді, тисячі ветеранів тієї страшної війни пішли з журавлиним клином, виросли нові покоління, але скільки б часу не минуло - березень 1944 року ніколи не забудеться...

Немає коментарів:

Дописати коментар