пʼятниця, 3 квітня 2015 р.

Бажаєш бути сучасним? Завітай до бібліотеки!



 До міжнародного дня Інтернету



Сьогодні людство все більш актуально створює і водночас прилучається до нового інформаційного середовища, наповнюючи його звичним для себе атрибутами. Один з них - Інтернет. 
Для бібліотеки доступ до всесвітньої комп′ютерної мережі стає питанням престижу. І можна тільки радіти тому, що сільська бібліотека у змозі надавати своїм користувачам цю послугу. 
Як вже повідомлялося раніше, що Інтернет–центр в бібліотеці селища Борщі створено за програмою «Бібліоміст» «Організація нових послуг з використанням вільного доступу до мережі Інтернет». Його створено з метою надання кожному користувачеві бібліотеки можливого вільного (безкоштовного) доступу до світових інформаційних ресурсів через комп′ютерну мережу Інтернет.


Так як це єдиний в нашому селищі безкоштовний діючий центр, то його часто відвідують користувачі бібліотеки і він уже завоював популярність серед жителів селища. Наш центр обладнаний 4-ма комп′ютерами. До послуг користувачів принтер та сканер.

Інтернет–центром постійно надаються консультації та практична допомога в пошуку необхідної інформації в мережі, виконуються пошукові роботи з певних тем. Також центр допомагає задовольнити найрізноманітніші запити читачів на інформацію.

Найактивнішими користувачами центру є учні, молодь, дорослі люди у пошуках роботи. Учні Борщівської ЗОШ IIII ст. №2 та школи–інтернату часто відвідують бібліотеку, шукають в Інтернеті  відповіді на питання, які їх цікавлять. 
Радує те, що вони проводять свій час з користю, а не шукають пригод на вулиці. Для тих користувачів, хто обирає професію, проводиться віртуальна екскурсія «Інтернет для абітурієнтів».  До послуг користувачів в центрі постійно діючий книжковий стенд «Путівка в Інтернет», де розміщені матеріали, як користуватися комп′ютерами. 

Також представлено тематичні папки про безпечні та  цікаві сайти. Інтернет–центр став великим помічником для бібліотекаря, вчителів, вихователів, колективу сільської ради,  адже нам надана можливість працювати по-новому, порівнювати та оцінити свою роботу. Усіх, хто бажає скористатися послугами бібліотеки та новітніми технологіями, будемо раді вас бачити в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар