четвер, 11 червня 2015 р.

Веселі канікули - з бібліотекою скучати ніколи!



Бібліотечне літо у самому розпалі. Веселка  бібліотечної програми "Діти + Книга = Веселе літо" продовжує поповнюватись новими яскравими заходами для маленьких читачів. Дітей вже не потрібно запрошувати до бібліотек, вони в буквальному сенсі "штурмують" бібліотечні заклади району.
 


Особливою популярністю користується районна дитяча бібліотека, яка креативно, з фантазією та любов'ю продумала кожен день програми, кожну зустріч з читачами, кожен бібліотечний захід.  


Не відстають від методичного центра, крокують в ногу з дитячою бібліотекою і сільські філії. Бібліотека запрошує своїх читачів не тільки до книжкових кімнат, а й збирає їх просто неба: на майданчику, на лісній галявині, біля річки.


5 червня у Малофонтанському клубі бібліотекар Дмитрієва І.П. і зав. клубом Попенко І.В. провели з дітьми конкурс "Хвилинка", "Питаю - відповідаєш". Діти відгадували загадки, слухали смішинки-веселинки, розповідали скоромовки та грали у веселі ігри.
8 червня на «Казковий світ день» зібралися учні 1-4 класів в селі Новоселівка. Святкову програму для них підготували завідуюча сільською б-кою Швець О. М. та працівники БК Криуліна Г. Д., Мойсенець М. К.
Розпочала день презентація книжкової  виставки "Чарівний світ казок", під час якої діти разом з дорослими вирушили в подорож по чарівній Країні казок, повної пригод та чарів. Потім діти стали учасниками інсценізації української народної казки "Рукавичка".
 
Далі їм була запропонована гра "З якої це казки?". Маленькі читачі з великим задоволенням відгадували казкових героїв.
У Чарівній країні Казок працювало "Бюро казкових знахідок". Учні активно відгадували до якої казки відноситься той, чи інший предмет з кошика знахідок (горошина, піря, колосок, цибуля, горіх і т.д.).

На закінченні заходу дітям запропонували переглянути відеоролик казок "Івасик-Телесик" та "Маша та Ведмідь".


В цей же день в бібліотеці села Гидирим відбулась екскурсія «Дивовижний світ книжок» та огляд книжкової виставки «Книги, що дарують радість» для учасників літнього пришкільного табору.


9 червня у бібліотеці села Малий Фонтан працівники культури провели  хвилинку-цікавинку "Дитячі розваги". Спочатку бібліотекар  вирушила з дітьми до прекрасної Країни казок, розповіла про фінського письменника-казкаря Закаріоса Тепеліуса.
 

Потім діти весело грали в літературні  ігри:  "Занурення у світ казок", "З'єднай країну і казку", "Назви автора казки", "Впізнай, з якої казки предмет". Продовжив захід конкурс малюнків "Мій улюблений герой", після якого всі веселою ватагою відправились розважатися на літній майданчик.


10 червня маленькі читачі села Борщі відправились тропою зеленого туризму на річку Сухий Ягорлик, де від бібліотекаря Іванкової Наталії дізналися багато нового про історію рідного краю та річки, яка колись була повноводною і назва  якої  походить від тюркського слова ägrilik (тур. eğrilik), що означає «кривизна». 

 

 



До відомої формули активного відпочинку «солнце, воздух и вода – наши лучшие друзья» долучилась книга. Тепер наші дітки будуть не тільки здорові та спортивні, а й начитані й кмітливі!



Немає коментарів:

Дописати коментар