пʼятницю, 19 червня 2015 р.

З книгою у просторі літа


Непомітно добіг кінця термін роботи шкільних літніх майданчиків, але "Бібліотечне літо" з книгою триватиме до вересня, бо літні канікули - це пора ігор, веселощів, невимушеного спілкування, нових знайомств та пізнання нового. 
Цього тижня районна дитяча бібліотека відвідала  літні майданчики сіл Малий Фонтан та Гидерим з низкою заходів в рамках програми  «Діти + Книги = Веселе літо».

 17 червня бібліотекарі презентували для дітей  книжкову виставку “Перлини Европейських казок”,  провели гру «Казкові друзі», продемонстрували лялькові вистави «У казковому лісі» та «Гарненька шубка», які підняли настрій усім глядачам. Школярики брали активну участь у «Казковому марафоні», конкурсах та іграх.  Всі мали змогу проявити свої знання, кмітливість та ерудованість. 
Оскільки впродовж літа сільські бібліотеки працюють на літніх майданчиках і кожний місяць - це певний тематичний період виховної роботи, обов'язково плануються заходи із українського народознавства. Так, 17 червня в бібліотеці селища Борщі відбулась народознавча виховна година "Продовжіть народні прислів'я". Цей захід провела бібліотекар Перебітюк О.А., яка з дітьми вийшла на галявину і розповіла, що таке прислів'я, які вони бувають, хто їх придумав.
Діти селища проявили активність, зацікавленість, продемонструвавши не тільки знання перлин народної мудрості, набуті з книжок, а й підказані бабусями та дідусями. 
Найкращий скарб для кожного з нас – це здоровя, про яке треба дбати ще змалку. Саме цій темі був присвячений  День здоров'я "Майбутнє наше - то лиш наша справа", проведений в школі села Новоселівка завідувачкою сільською бібліотекою Швець О.М. та працівниками Будинку культури Мойсенцем М.К. і Криуліною Г.Д.

Діти разом із дорослими перегортали сторінки бібліотечного усного журналу "Здоровя", перша сторінка якого - розповідь головного лікаря–терапевта місцевої лікарні Іздебської О.Г. про правила особистої гігієни школяра, про правильне харчування, профілактику дитячого травматизму, про оздоровчий і безпечний відпочинок. Діти уважно слухали і взяли для себе багато корисних  порад фахівця.
Друга сторінка під назвою «Разом з Мийдодіром у Країну Чистілію» представляла собою перегляд мультфільмів із відомих творів Корнія Чуковського «Мийдодір» та «Федорине горе» і інсценування «Ми чистоту й порядок любим» у виконанні школярів.
Третя сторіночка  – розважальна, на якій учасники відгадували загадки про корисні продукти харчування, які потрібно вживати, щоб не хворіти.
 
 
Темі здорового літнього відпочинку присвячений розважально-спортивний захід для дітей селища Борщі "Веселий м'яч". Бібліотекар селища Перебітюк О.А. розповіла історію м'яча,  запитала у дітей  на кого схожий м'яч із казкових героїв, та запропонувала познайомитись з книжками про різноманітні види професійного спорту з м'ячем (футбол, волейбол, баскетбол), які є в бібліотеці.
 
 
 
Завідуюча клубом Балінська І.О. запросила всіх до розважальних веселих ігор з м'ячем: "Вишибало", " Десятка", "Гаряча картопля", "Шанс", в які грало не одне покоління. Діти селища прийняли активну участь в іграх, демонстрували вміння набивати м'яч, увагу, швидкість та спритність.

Бібліотекар села Борщі Наталія Іванкова об'єднала корисне з приємним, запросивши учасників шкільного табору на "Подорож до бджолиного Раю" - зустріч з відомим в селі бджолярем Анатолієм Михайловичем Біслічуком, який  продемонстрував дітям "хатинку, де живуть бджоли", розповів про життя великої бджолиної сім'ї, про секрети добування запашного та цілющого меду та продуктів бджільництва, неодноразово звертаючи увагу дітей на книжки, які допомагають йому правильно доглядати за бджолами та збирати добрий "урожай" меду. 




Майстер був вдячний бібліотекареві за новинки літератури за його справою, з якими вони завжди знайомить його першим.
З книгою, корисно, весело та гарно проводять діти свої канікули!

Немає коментарів:

Дописати коментар