пʼятниця, 13 листопада 2015 р.

Вони бачать світ серцем


13 листопада - Міжнародний день сліпих. Історія виникнення Дня сліпих сходить до 18-го століття. У цей день в 1745 році у Франції народився Валентин Гаюї - відомий педагог і просвітитель, який заснував у Парижі і Петербурзі декілька шкіл і підприємств для сліпих. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я саме ця дата відзначається як День сліпих, нагадуючи всім нам про тих, хто позбавлений безцінного багатства - бачити світ у всіх його барвах і відтінках. Пропонуемо Вам познайомитися з виставкою "Вони бачать світ серцем"


Володимир Короленко «Сліпий музикант». Це неймовірно зворушлива історія про те, як людина, позбавлена ​​здатності бачити світло, приходить до цього світла через музику.





Віктор Гюго «Людина, яка сміється». Відомий роман класика французької літератури розповідає про трагічну любов сліпої дівчини Деї і Гуінплена, в дитинстві вкраденого і знівеченого бандитами.




Дафна дю Морье «Сині лінзи». Це містичне твір знаменитої англійської письменниці розповідає про молоду жінку, якій необхідно зробити операцію, щоб відновити зір. На проміжному етапі лікування їй ставлять в очі сині лінзи, завдяки яким вона бачить дивну картину: всі люди мають людські тіла і голови тварин ...



Гі де Кар «Чудовисько». Книга розповідає про сліпоглухонімих з народження юнакові, якого звинувачують у вбивстві. Велика увага приділена опису того, як хлопчика вчили спілкуватися через дотик.


Уілкі Коллінз «Бідна міс Фінч» У романі відомого англійського письменника розповідається про зворушливу любов сліпої дівчини і одного з братів-близнюків, що зазнала суворому випробуванню через підступи другого брата.

Олександра Марініна «Привид музики». Це роман про чергове розслідування вбивства Анастасією Каменською. Убита власниця туристичної фірми. Міліції вдається знайти сліпого юнака, який розмовляв з вбивцею і добре запам'ятав його голос і музику, яку той слухав.

Немає коментарів:

Дописати коментар