пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

"Жива книга" в гостях на Малому Фонтані





15 грудня в рамках культурно-мистецької акції «Жива книга» відбулася зустріч  членів літературного об’єднання «Промінь», співавторів збірника віршів «Променисті рядки»  Степана Чорноволюка та Катерини Синько з юними поціновувачами поезії  села Малий Фонтан.


В затишному класі, за чашкою запашного чаю, в теплій  атмосфері невимушено лилась бесіда про поезію. Директор Подільської ЦБС Світлана Дюгаєва ознайомила присутніх з ідеєю проекту «Жива книга», започаткованому в Данії  в 2000-му році, до якого на сьогоднішній день залучились вже  понад 50 країн світу і який в останній час набуває популярності в Україні, коли в форматі книги виступають живі люди.

Приємною несподіванкою для учасників "Живої книги" став яскравий виступ учнів Малофонтанської школи та  дружня підтримка  акції педагогічним колективом на чолі з директором Генадієм Затикою, повне розуміння всіма присутніми важливості такої естафети у вихованні патріотизму серед молоді. Учні на чолі з філологом підготували цікавий матеріал про рідну землю, краса якої спонукає до поетичної творчості та використали в сценарії поезію своїх земляків. Не залишились поза увагою і розгорнута книжкова виставка «Поетичне слово Подільщини», і «Літературна газета» талановитих дітей місцевої школи. 


Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан розповіла про основні етапи життєвого та творчого шляху гостей «Живої книги», а школярі перед виступом кожного з поетів декламували їх вірші, попередньо знайомлячи присутніх з їх творчістю.



Степан Чорноволюк, в творчому доробку якого переважають вірші-гуморески, був приємно вражений артистичним виконанням учня власної гуморески та розповів  дітям про перші свої кроки в поезії, про своє становлення як поета, прочитав декілька гуморесок, чим викликав веселий сміх.

 

Катерина Синько, молода поетеса,  в  творчому доробку якої  понад 200 віршів, розповіла про свій шлях у поезії, про причини, які спонукали її до написання віршів, про  власну творчу виставку до Дня Студента, де були представлені її роботи в незвичному вінтажному виконанні, і, звичайно, читала свої найулюбленіші вірші…

 

Діти з цікавістю слухали поетів, а потім представили на розсуд поетів свої власні поетичні спроби, читали свої вірші, підготували велику кількість  запитань  до своїх гостей, залюбки вислухали відповіді.

Творча зустріч пройшла в дуже гарній атмосфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар