понеділок, 13 березня 2017 р.

"Мрій! Читай! Мандруй!" на Подільщині

В центральній районній бібліотеці з 13 по 19 березня буде експонуватися виставка-подорож "Мрій! Читай! Мандруй!" в рамках Всеукраїнського проекту Молодіжної секції УБА "Display-кросинг"-2017. Виставка присвячена Міжнародному року сталого розвитку туризму, проголошеному ООН і ставить за мету популяризацію міжнародного туризму як засобу кращого взаєморозуміння між народами, поваги до культурних цінностей в усьому світі та сприяння зміцненню миру на планеті. 
В проекті бере участь 146 бібліотек України різних типів: наукових, публічних, бібліотек освітніх закладів.   Для фахівців - це своєрідне змагання в  такому напрямку бібліотечно-інформаційної роботи як організація книжкової виставки, акцентування уваги на розробці її дизайну, сприяння професійному спілкуванню та обміну досвідом з даного питання з метою удосконалення виставкової діяльності бібліотек України, пошуку нових ідей і форм.
Виставку розкривають три розділи. Розділ "Бібліотечні мандри з героями книг" познайомить вас з героями книжкових світових бестселерів, які будуть зустрічати відвідувачів на своїх континентах. Шахерезада та Ходжа Насреддін з Азії, д'Артаньян та три мушкетери, Джейн Ейр, Шерлок Холмс, Ромео і Джульєтта з Європи, Том Сойер та Гек Фінн, Чингачгук Великий Змій та Звіробій з Північної Америки, Хосе Буендіа та Алхімік з Південної Америки, Меггі і Ральф з Австралії та багато інших...
Другий розділ "Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах" познайомить вас з Україною та її справжньою перлиною - Одещиною, музеями, театрами, історичними пам'ятками.  Родзинкою розділу є маловідомі туристичні маршрути нашою рідною Подільщиною з її історико-архітектурними пам'ятками, відомим підземним монастирем "Райський сад", старовинним Храмом Святого Архангела Михаїла, з видатними людьми краю.
"Спогади та враження" - так називається третій розділ виставки, який зібрав різноманітні сувеніри, фотографії, листівки з різних країн світу, серед яких можна знайти і приміряти справжні голландські сабо ручної роботи, потримати в руках дивовижного карибського монстра - рибу-їжака, послухати шум Атлантичного океану, приклавши мушлю-зубатку до вуха.
Подорож обіцяє бути насиченою та цікавою, тож не зволікайте, а завітайте до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар