вівторок, 14 березня 2017 р.

"Жива книга" в Нестоїті





Після нетривалої зимової перерви продовжила свою ходу культурно-освітня акція «Жива книга»,  започаткована в листопаді 2016 року літературним об’єднанням «Промінь» (керівник Прохода В.Ф.) та Подільською центральною районною бібліотекою (директор Дюгаєва С.М) з метою популяризації краєзнавчої літератури та творчості талановитих поетів і просто цікавих людей нашого краю.





Основна ідея «живої бібліотеки» у тому, що замість книг тут виступають люди, готові ділитися з «читачами» своїм особистим досвідом і щиро відповідати на їхні запитання, а процес читання – це розмова.


Цього разу гостей приймали учні 5-11 класів Нестоїтської ЗОШ1-3 ступенів.  До дітей завітали знані поети Подільщини : Олександр Корембліт, Степан Чорноволюк, Ніна Крутцева та Григорій Колесов.  На цю зустріч приїхали відомі земляки-нестоїтці - Ніна Крутцева та Григорій Колесов,  для яких  Нестоїта назавжди залишиться маленькою батьківщиною і у яких дуже багато спільного з мешканцями села.



Четверо гостей заходу являються одними з 19 співавторів нової поетичної збірки «Променисті рядки», яка побачила світ в 2016 році і яку вони по черзі презентують в школах району.

Розпочала творчу зустріч педагог місцевої школи Тамара Антонівна Томаш, яка представила всіх гостей присутнім і надала слово директору Подільської ЦБС Світлані Миколаївні Дюгаєвій. 
 


Світлана Дюгаєва розповіла про те, що являє собою акція «Жива книга», яке вона має походження, де вже побувала, про те, що вона приурочена до 20-річчя творчої співпраці «Променя» і центральної районної бібліотеки, яке буде відзначатися в 2017 році.



А потім потекла цікава розмова про поезію, про її місце в житі сучасної людини, про вплив на розум та почуття людей. Бібліотекар краєзнавчого відділу районної бібліотеки анонсувала життєвий та творчий шлях кожного з гостей,  які читали свої вірші, відповідали на запитання юних поціновувачів. 


Учні місцевої школи, окрім різноманітних запитань, приготували поетам подарунки, декламуючи на пам'ять їх вірші. 

Творча зустріч пройшла в теплій невимушеній атмосфері, поети презентували шкільній бібліотеці свої авторські збірки. 



А так як захід проходив 10 березня,  в день пам'яті Тараса Шевченка, учасники зустрічі, поети та учні школи поклали корзини квітів до стели Тарасу Григоровичу Шевченко, ушанувавши пам'ять геніального Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар