понеділок, 20 березня 2017 р.

Поезія дарує нам красу






19 березня представники трьох літературних обєднань Подільського району і міста: «Промінь», «Ліра» і «Аркадійський клуб» зібралися в центральній районній бібліотеці, щоб відзначити Всесвітній День поезії.




Поезія – це, напевно, одне з найбільш геніальних досягнень людства. Виливати свої почуття у віршованій формі, відтворювати у римі своє світовідчуття, мріяти про майбутнє і згадувати минуле – на це здатна тільки поезія. 

Саме про поезію, як найвеличніше з мистецтв, створених людством, розповідали присутнім поетам бібліотекарі Олена Попова і Людмила Поросятковська, звертаючись у своєму виступі до яскравої, насиченої книжкової виставки «Поезія жива, як маків цвіт», детально зупинившись на розділі, присвяченому нашим місцевим поетам-землякам «Сад поетичної творчості земляків».



Присутні на заході поети дуже тепло і сердечно привітали віршами один і одного  зі святом, ще раз підкреслили, що поезія для них – це щось прекрасне та таємниче, і що писати вірші здатний лише той, хто вміє побачити піднесене за буденністю, може поринути в уявний світ, володіє тонкою душевною організацією та глибиною почуттів.



Все це вони продемонстрували у своїх віршах. Валентина Мельниченко подарувала присутнім свої вірші «Мати» та «Дорога к дому». Степан Черноволюк,  за доброю традицією, подарував друзям-поетам музичну сторінку та свої нові гуморески.



Кожен з присутніх поетів: Олександр Корембліт, Людмила Шиманська,  Віктор Яковенко, Валентина Присяжна, Валентина Сучкова, Ірина Львова, Ніна Крутцева,  Олена Осадча, Іван Янчевський та подружжя Пирогових читали свої вірші «на злобу дня», ще раз підкресливши, що поет в нашій країні – це, перед усім, громадянин.




По закінченні заходу керівник літературного об’єднання «Ліра» Катерина Казначеєва подарувала бібліотеці колективну збірку поезії поетів Подільщини «Відлуння часу і натхнення».









Пробитися до кожної людської душі, пробудити її він сну, націлити її на добро та радість життя – ось справжнє призначення величного таїнства поезії.


Немає коментарів:

Дописати коментар