четвер, 20 квітня 2017 р.

"Пасхальний вернісаж" транзитом через бібліотеку

 
Всім, хто не встигнув відвідати районну виставку декоративно-прикладного мистецтва «Пасхальний вернісаж» в Центрі культури та дозвілля, зібрану працівниками Будинків культури та клубів району, пропонуємо завітати до краєзнавчого відділу   центральної районної бібліотеки за адресою м. Подільськ, вул. Соборна, 141.






На виставці представлені найрізноманітніші витвори декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва на весняно-пасхальну тематику майстрів та талановитих дітей Подільського району.


 
Офіційне відкриття виставки в бібліотеці відбулось 19 квітня за участю представників Подільської райдержадміністрації та бібліотекарів. Бібліотекар краєзнавчого відділу ЦРБ – Надія Балабан розповіла про експозиції, історію та найпоширеніші традиції Великоднього свята, яке спонукало майстрів нашого краю на створення дивовижних виробів.

 
Заступник голови Подільської районної державної адміністрації Тетяна Костюк та начальник відділу культури Ольга Шапран привітали всіх присутніх з Великодніми святами та особливу увагу звернули на роботи: Людмили Сметаніной «Золоте пасхальне яйце» (с. Мала Олександрівка), Юлії Гогачашвілі «Великодній янгол» (с. Любомирка), Надії Григорщук і Ольги Заборської «Зародження життя» (районний центр культури і дозвілля).

Бібліотекарі доповнили виставку унікальними книжковими виданнями та фотоматеріалами про різноманітну техніку створення пасхальних писанок та крашанок. Поряд з унікальним виданням О. Г. Соломченко "Писанки українських Карпат" відвідувачі можуть побачити і незвичайне фото  пасхальних яєць від американського дизайнера Вікі Крісмен, на яких надруковані цитати з її улюблених книг.


Виставку вже відвідали і студенти медичного училища ім. В. Жуковського. Дівчата з трепетом та захватом роздивлялися кожен експонат і, не відходячи від експозиції, робили селфі на згадку. 




Експозиція триватиме до 24 квітня. Не упустіть можливість познайомитись з Пасхальними символами в інтерпретації сучасних майстрів!

Немає коментарів:

Дописати коментар