вівторок, 1 листопада 2011 р.

Як парость виноградної лози, плекайте мову...





"Як парость виноградної лози, плекайте мову" - під такою назвою пройшло чергове засідання районного поетичного клубу "Джерело", яке відбулося 28 жовтня 2011 року в центральній районній бібліотеці та присвячувалось Всеукраїнському Дню писемностіі та мови. 


Цікаво, що  в День писемності та мови православна церква вшановує память св'ятого Нестора-літописця, який був першим істориком, спробувавшим розповісти сучасникам та нащадкам про історію слав'янської землі, історію виникнення слав'янської держави. Саме літописцю Нестору та його літопису "Повесть временных лет" був присвячений виступ завідуючої відділом інформаційної підтримки читання Олена Володимирівна Попова. 




Засідання клубу продовжила керівник клубу "Джерело" Людмила Миколаївна Ісаєва,  яка зупинилась на відомих літературних постатях України, які стояли у витоків сучасної української мови, - Івана Петровича Котляревського та Тараса Григоровича Шевченко.




Юні члени  клубу з сіл Липецьке, Любомирка, Куяльник, Станіславка, Качурівка, Мардарівка, Новоселівка разом із педагогами мардарівської та качурівської школ  захоплено слухали цікаві факти з життя та діяльності видатних письменників.

А коли естафета виступів перейшла до відомих на Котовщині поетів: Михайла  Низовцова та Олександра Корембліта, то атмосфера в залі ще більше оживилася завдяки безпосередньому контакту молоді з метрами поетичного слова. Життєлюб, автор численних збірників, ніжний та трепетний лірик Михайло Низовцов розповів про свій творчий шлях та презентував свої книжки, які вийшли з під його пера.








Александр Корембліт, талановитий поет зі своїм голосом в літературі, з багатим літературним багажем одразу привернув увагу присутній яркістю, образністю та щирістю своїх віршів. 







Щирість, простота, з якою автори розповідали про себе та свій літературний шлях, зуміли викликати  довіру у починаючих поетів, які не хвилюючись, довірили на суд майстрів свої поетичні рядки.


Приємною подією на засіданні стало вручення подяки керівнику клубу "Джерело" Людмилі Ісаєвій від начальника відділу культури та туризму райдержадміністрації Шапран Ольги Михайлівни за особисті досягнення в літературній творчості та плідну співпрацю з бібліотечними закладами в роботі з обдарованими дітьми району та популяризації творчості місцевих поетів.


Закінчилося засідання автографсесією. Михайло Низовцов та Олександр Корембліт з радістю підписали свої збірки на пам'ять юним членам "Джерела" та читачам районної бібліотеки.
Як парость виноградної лози,
Плекайте мову.
Пильно й ненастанно
Політь бур'ян.
Чистіше від сльози
Вона хай буде...




Про роботу поетичного клубу "Джерело" читайте на сторінці "Читацькі салони" http://kotovskrcbs.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Немає коментарів:

Дописати коментар