середу, 2 жовтня 2013 р.

"Як серце осені не хоче..."

Щорічно 1 жовтня в нашій країні відзначається День людей похилого віку.  В цей день усім стареньким людям віддають шану та повагу, проводячи для них різноманітні акції, заходи, вечори відпочинку. В бібліотеках нашого району стало доброю традицією в цей день не  тільки презентація тематичних книжкових виставок, проведення вечорів-вшанування, а й відвідування  літніх людей з невеличкими дарунками, квітами та добрими, щирими словами.
Центральна районна бібліотека для своїх літніх читачів запропонувала цікаву книжкову виставку під назвою "Колись ми юними були, а зараз осінь наступає", запросила ветеранів бібліотечної справи на урочисте святкування Дня бібліотек, вшанувавши своїх наставників квітами та дарунками.
 








Вечір вшанування літніх людей  "Як  серце осені не хоче" був підготовлений та проведений працівниками культури  в села Мардарівка, а в селищі Борщі стареньких людей запросили на вечір відпочинку "Мої роки - моє багатство". Всі ці заходи об'єднані прагненням працівників культури розбудити в серцях молодого покоління милосердя та повагу до літніх людей, шановне ставлення до старості.



Бо старість буває різною... У одних вона - активна, наповнена яскравими подіями,  у пошані колег, у інших - спокійна,  в затишному родинному колі, серед дітей та онуків. Але є люди, доля яких на старість - самотність, холодні стіни лікарні та професійний медперсонал. І таких людей не полишають наодинці  бібліотекарі району.
В рамках акції "Людям похилого віку- чуйність та милосердя!"  Новоселівська дитяча та доросла бібліотеки в співпраці з Будинком культури провели тематичний захід "Хай не спішать літа на Ваш поріг" у відділенні для престарілих місцевої лікарні. Діти, учасники художньої самодіяльності  виступили з тематичним концертом, декламували вірші та співали пісні. Ведучі заходу - бібліотекар дитячої бібліотеки Криуліна Г. Д.  та директор Будинку культури Мойсенець Л.О почали виступ з таких слів:
   

" У цей чудовий день осінній
       у атмосфері цій родинній
       ми Вас вітаємо зі святом
       і від душі хочемо бажати:
       Добро хай множиться і щастя,
       Міцне здоров'я хай додасться."
 Усім людям похилого віку, які перебувають у лікарні, були роздані скромні солодки подарунки.



Щонеділі відвідує подібний заклад і завідувачка бібліотекою села Стара Кульна Г. В. Кабак, приносить літнім людям книжки та журнали, розповідає останні новини. Її з радістю чекають одинокі чоловіки та жінки  і хвилюються, коли вона затримується. 
Ми повинні пам'ятати, що допомогу літнім людям, щиру увагу слід приділяти не тільки раз на рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар