понеділок, 4 листопада 2013 р.

Пам'ятаємо всіх поіменно

Активно працюючи в рамках районної естафети пам'яті "Ми пам'ятаємо всіх поіменно", бібліотечні працівники району приймають участь в проведенні урочистих мітингів, зборів,  в поздоровленні ветеранів - учасників звільнення України й трудівників воєнного тилу, в покладанні вінків  і квітів до пам'ятників, меморіалів, присвячених Великій Вітчизняній війні, до могил полеглих воїнів. 
В бібліотечних закладах відбуваються різноманітні тематичні заходи: вечори-реквієми, години пам'яті, презентації книжкових виставок, зустрічі з ветеранами та дітьми війни, огляди літератури, перегляди альбомів, серед яких година-реквієм "Память народу безсмертна" (с. Глибочок), зустріч з дітьми війни "Пам'ять полеглим, шана живим" (С. Мардарівка), огляд літератури "Битва за Україну" (с. Муроване, с. Нестоїта), перегляд альбому "Мої герої-земляки" (с. Станіславка, с. Вишневе, с. Стара Кульна).

Урочиста година пам'яті "Україна в полум'ї війни" відбулась в селі Качурівка.  Бібліотекар К. П. Гоцуленко звернулась до присутніх з вступним словом про велику роль України у Великій Вітчизняній війні, розповіла про мешканців Качурівки, що не повернулись з війни, прізвища яких викарбувані на гранітних плитах. 
Пам'ять загиблих було вшановано хвилиною мовчання. У виконанні бібліотекаря та завідувачки сільським клубом О. Поштар  прозвучали хвилюючі поетичні рядки, присвячені Великій Вітчизняній війні. Завершився захід покладанням квітів на могили загиблих воїнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар