середу, 20 квітня 2016 р.

За знаннями до Києва: навчаємось працювати у Пункті європейської інформації



 
11-12 квітня 2016 року в місті Києві на території Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв відбувся семінар для координаторів пунктів європейської інформації за проектом Української Бібліотечної Асоціації «Все  про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації у бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»).


Учасниками даного семінару стали  молоді бібліотекарі Котовської центральної районної  бібліотеки  Інна Вербицька та Ольга Волкунович,  координатори проекту.

Проект передбачає інформаційно-методичне забезпечення бібліотекарів щодо їх діяльності та активізацію роботи бібліотек з популяризації європейських цінностей та ідей Євроінтеграції  серед місцевих громад, залучення молоді до активної творчої діяльності, виховання шанобливого ставлення до історії, культури, обрядів та традицій народів інших країн Європи.

В головному тренінговому центрі для бібліотекарів провідні спеціалісти-тренера: Олена Башун, Ярослава Сошинська та Оксана Бояринова провели дводенне навчання  за напрямом «Методика і управління діяльністю пункту європейської інформації», надали консультацію щодо доступу до електронних баз даних про ЄС та Євроінтеграцію від Представництва ЄС в Україні та інших організацій, проінформували щодо веб-інформаційної платформи «Громадський європейський майданчик» та запросили стати учасниками груп у соціальних мережах.

На протязі всього тренінгу панував зацікавлений, діловий, професійний настрій бібліотечних працівників з 10 областей України (Харківської, Луганської, Сумської, Чернівецької, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Рівненської, Херсонської, Миколаївської). Практично весь тренінг, за програмою був  спроектований різноманітними слайд-презентаціями, відеороликами та  обміном  досвіду інших бібліотек з питань реалізації пунктів європейської інформації.

 
Результатом пройденого семінару-тренінгу для молодих фахівців бібліотечної справи стали отримані знання щодо управління  діяльністю Пункту  європейської інформації, засвідчений відповідним Сертифікатом; набір рекламно-інформаційних матеріалів про ЄС та євроінтеграцію; доступ до електронних ресурсів про ЄС від Представництва ЄС в Україні. 
Для зручної роботи з віртуальною інформацією Котовська ЦРБ отримала електронну книгу PocketBook, на яку уже сьогодні завантажено книги про Європу та євроінтеграційний рух України.

Діяльність Пункту європейської інформації підвищить імідж Котовської центральної районної бібліотеки, надасть доступ всім зацікавленим особам до електронних баз даних щодо інституцій Європейського Союзу, уміло та активно поширюватиме знання про ЄС, а самі бібліотекарі будуть активно працювати у площині проектів і нововведень.

Немає коментарів:

Дописати коментар