вівторок, 19 квітня 2016 р.

«English speaking club» в районній бібліотеці



 

За ініціативою центральної районної бібліотеки ЦБС Котовського району, за підтримки відділів культури і освіти Котовської районної державної адміністрації розпочав свою діяльність клуб англійської мови «English speaking club», який можуть вільно відвідувати всі мешканці району.
 

Перша організаційна зустріч клубу відбулася у неділю, 10 квітня 2016 року. В читацькій залі бібліотеки зібралися працівники райдержадміністрації на чолі з головою Едуардом Доценко та його заступником Тетяною Костюк, вчителі району – викладачі англійської мови, працівники культури, сільська молодь.
 
 

 
«Мета цього клубу - полюбити та відчути специфіку мови, навчити боротися із страхами мовного бар'єру для живого спілкування незалежно від рівня знання мови», - підкреслив голова райдержадміністрації Едуард Доценко, який сам вільно володіє англійською.
Заступник голови райдержадміністрації Тетяна Костюк поділилася своїм досвідом з вивчення англійської мови, бо вже 3 рік інтерактивно її вивчає.
 
 

Директор ЦБС Світлана Дюгаєва розповіла присутнім про власні ресурси та можливості районної бібліотеки, що сприятимуть активному вивченню мови. Цікавою для присутніх стала інформація про участь бібліотеки у проекті молодіжної секції УБА «Display-кроссинг» "Книжковий Біг-Бен", який направлений на пошук нових ідей та форм з популяризації англійської мови для читачів і створення англомовних виставок. 

Модератор проекту - вчитель англійської мови Тетяна Попова - пообіцяла, що заняття відбуватимуться цікаво, для успішного навчання розмовної англійської мови будуть використовуватися медіа-ресурси, фільми з субтитрами, запрошуватимуть англомовних гостей. Під час занять учасники клубу спілкуватимуться англійською, що дозволить зануритися в атмосферу іноземного середовища.
 

 
 


Начальник відділу культури райдержадміністрації Ольга Шапран звернулася до вчителів району з проханням зробити все, щоб кожна дитина з району, яка бажає вивчати англійську мову, не залишилась поза увагою і отримала змогу приймати участь в засіданнях клубу.
 
 






Працівники районної бібліотеки презентували книжкову виставку англомовної літератури "Україна Speaking", яка постійно поповнюється новими виданнями,   .

Завершилось перше засідання клубу англійською "чайною церемонією" -   «Five o'clock tea», на яку запросила всіх бухгалтер відділу культури Лариса Мороз, презентуючи церемонію на англійській мові. Гостей пригощали англійським чаєм з теплим молоком, ірландським пудингом та імбирним печивом, приготовленим власноруч Ларисою.

На сьогоднішній день в центральній районній бібліотеці англійську мову вивчають три групи: службовці райдержадміністрації та працівники культури (кожного четверга), сільська молодь та учасники Території Z (кожної неділі). В підсумку вже відбулось 5 цікавих та насичених інформацією засідань клубу (10, 13-14 та 17квітня).
 «English speaking club» запрошує на побачення всіх бажаючих!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар