четвер, 19 травня 2016 р.

Відкриваємо Європу разом!


Святкування Дня Європи в Котовському районі розпочалося 18 травня. На День Європи під гаслом "Відкриваємо Європу разом!" в центральній районній бібліотеці зібрались студенти Котовського медичного училища, викладачі, бібліотечні працівники та службовці райдержадміністрації. 
З перших кроків гостей зустрічала  атрибутика справжнього свята, починаючи з яскравої афіши, жовто-блакитних повітряних кульок, тематичних плакатів та прапорів України та Євросоюзу,   низки книжкових виставок "Моя Україна,  моя Батьківщина", "Єдність у розмаїтті", "Європа поруч!", великого екрану з тематичною заставкою "День Європи в Україні", фліпчарту зі святковим запрошенням, доброзичливих, усміхнених облич бібліотекарів - організаторів свята.

Під рядки відомої пісні Тіни Кароль "Україна - це ти" учасники заходу поринули у світ краси української землі з її  багатовіковою історією, живописною природою, чарівними піснями та безмежною любов'ю до рідного краю, любов'ю, яка спонукає поважати своїх сусідів, пізнавати їх світ, традиції, культуру, поділяти їх ідеали та жити в унісон з країнами Європи.

Заступник голови Котовської райдержадміністрації Тетяна Костюк привітала молодь з Днем Європи, зупинилась на історії святкування цього дня в нашій країні, акцентувавши, що цей день -  важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Продовжила захід бібліотекар - координатор Пункту європейської інформації Інна Вербицька, яка познайомила з діяльністю бібліотечного пункту "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся", його документальними та електронними ресурсами та розповіла про широкі інформаційні можливості, який він відкриває перед молоддю та мешканцями району. 


Ведучі заходу Олена Попова та Людмила Лук'янчук запропонували до уваги присутніх інформаційне досьє "Знай про Європу більше", яке присвячувалось історії створення Європейського Союзу, його виконавчим органам, символіці та супроводжувалось віртуальними подорожами та круїзами країнами Європи.

Потім ведучі запросили усіх до ігрової розважальної програми "Європа у великому та малому, в історії та мріях", що включала в себе конкурси "Євроалфавіт", тест-вікторину  "Будьмо знайомі, Європо!", вікторина "Спільна спадщина",  "онлайн-кросворд "14 питань про Європу", європазли "Склади карту Європи".


Юнаки та дівчата, поділившись на дві команди, з азартом включилися до конкурсних змагань, які допомогли їм перевірити та удосконалити свої знання. В конкурсі "Євроалфавіт" конкурсанти  за одну хвилину мали написати найбільшу кількість країн - учасниць Євросоюзу.
 

Тест-вікторина "Будьмо знайомі, Європа!" включала в себе ряд запитань з  галузей історії,  географії, техніки, літератури, музики європейських країн, жодне з яких не залишилось без відповідей. За кожну правильну відповідь команди отримували зірочки, які допомогли їм виконати основне завдання вікторини - створення прапору Євросоюзу.

Вікторина "Спільна спадщина" перевірила знання студентів про традиції та звичаї європейських народів, а онлайн-кросворд "14 питань про Європу" відкрив для молоді нове обличчя Європи.
Бойовий настрій змагань передався і дорослим учасникам заходу. Голосні оплески, гучні вигуки на підтримку улюбленої команди панували в залі протягом усіх конкурсів.


Справжній ажіотаж викликало змагання "Склади карту Європи" за допомогою дрібних  пазлів. Саме в цьому конкурсі на всі 100 відсотків проявився студентський командний дух.



Рахунок часу йшов на хвилини, і крок за кроком, пазл за пазлом на столах перед студентами вимальовувалась п'ята частина Євразійського материка.


За підсумками авторитетного журі, до якого входили заступник голови райдержадміністрації Тетяна Костюк, начальник відділу культури Ольга Шапран та начальник відділу ведення держреєстру Валентина Чабанова, перемога дружба.



Свято закінчилось яскравим флешмобом на сходинках бібліотеки з повітряними кульками,  символікою країн Європи та розгортанням прапору Євросоюзу.
Протягом тижня в бібліотеках району проходять покази кінофільмів ("Європейська фільмотекв"), віртуальні подорожі, години інформації,  інформаційно-розважальні години. 
В бібліотеці села Нестоїта для учнів 8 класу бібліотекарями Наталією Стопчанською та Тамарою Гребонос була проведена інформаційна година «Європа – наш спільний дім». Під час заходу школярі дізналися більше про Європейський союз, мету його створення та діяльність. Учасники відповідали на питання вікторини та знайомилися з книгами відомих європейських письменників.


Для самих маленьких відбувся захід в селі Олександрівка. Бібліотекар Наталія Суботіна завітала до школи на інформаційно-розважальну годину "Україна - держава європейська". Малюки стали учасниками першого в своєму житті шкільного флешмобу. 

Читачі Малого Фонтану ознайомилися  з культурною спадщиною країн Європи, історією та традиціями європейських народів під час інформаційної години "Україна - Європа". Зав. бібліотекою Ірина Дмитрієва запропонувала для учасників пізнавальну євровікторину "Європейська культурна спадщина", де учні поділилися цікаво інформацією про історичне минуле і сучасність європейських країн.

Немає коментарів:

Дописати коментар