четвер, 26 травня 2016 р.

Детектив у стилі "ретро" від Бориса Акуніна




20 травня в центральній районній бібліотеці до 60-річчя відомого популярного письменника, майстра жанру ретро-детективу, вченого-японіста, літературознавця, перекладача Бориса Акуніна пройшла презентація книжкової виставки "Детектив в стиле "ретро". Ім'я письменника добре відоме у багатьох країнах світу, книги перекладені на десятки мов, безліч романів екранізовані.


Під псевдонімом "Борис Акунін" Григорій Шалвович Чхартішвілі почав писати з 1998 року. Його художні літературні твори також відомі під псевдонімами «Анна Борисова» і «Анатолій Брусникин». Справжню популярність принесли йому романи і повісті із серій «Новий детектив» ( «Пригоди Ераста Фандоріна»),  «Провінційний детектив» ( «Пригоди сестри Пелагії»), «Пригоди магістра", "Жанри» та серії «Ліки від нудьги". 


У творах Акуніна майстерно перемішані історичні дослідження і яскраві детективні образи.У 2000 році Акунін був номінований на премію «Букер - Smirnoff» за роман «Коронація, або Останній з Романов», проте не потрапив до числа фіналістів. У 2003 р роман «Азазель» потрапив в шорт-лист Британської Асоціації письменників-криміналістів в розділі «Золотий кинджал».  



29 квітня 2009 році письменник став кавалером ордена Вранішнього Сонця четвертого ступеня.
Борис Акунін є одним із самих популярних авторів сучасні, який користується великим попитом і серед читачів центральної районної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар