пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Ярмарок креативних ідей для "Бібліотечного літа"


25 травня в центральній районній бібліотеці відбувся семінар для бібліотечних працівників району "Креативність як необхідний принцип роботи сучасного бібліотекаря або Ярмарок креативних ідей для "Бібліотечного літа". Бібліотекарі з 35 закладів навчалися новому, ділилися досвідом проведення успішних інноваційних масових заходів для дітей та юнацтва.
 
Відкрила семінар директор ЦБС Світлана Дюгаєва, яка наголосила, що сучасна бібліотека - це бібліотека небайдужих, творчих фахівців, які знаходяться в постійному пошуку нових форм і методів бібліотечної роботи, перетворюючи бібліотеки в сучасні потужні центри  інформації,  дозвілля, творчості та спілкування.
На бібліотечний семінар завітала начальник районного відділу культури Ольга Шапран, яка звернула увагу бібліотекарів на процеси децентралізації в нашому районі та закликала бути активними в інформаційній та роз'яснювальній роботі стосовно цього питання серед громади. Ольга Михайлівна поділилась враженнями від досвіду роботи Балтської об'єднаної громади, розповіла, як вирішилось питання щодо закладів культури в сусідньому районі.


Завідуюча методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак проаналізувала діяльність бібліотек-філій за 5 місяців 2016 року, а завідуюча відділом комплектування та обробки літератури Тетяна Костенко познайомила з ходом проведення планових переобліків літератури та переліком підписних видань на другу половину 2016 року.
Заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Тетяна Токаренко перейшла безпосередньо до головної теми семінару, познайомивши фахівців з новими креативними формами роботи з дітьми в бібліотеках влітку. Тетяна Андріївна поділилась досвідом роботи з даної тематики, отриманим під час обласного семінару директорів дитячих бібліотек.


Приємною новиною для присутніх стала відзнака кращого читача нашого району  - Тетяни Барабаш, учениці 6-го класу Куяльницької ЗОШ, яка буквально підкорила одеситів своєю ерудицією та креативністю в захисті улюбленого літературного героя.

Цікавим та насиченим був виступ методиста по роботі з дітьми Олени Зінченко, основою якого стала організація та проведення квестів для читачів-дітей як одного з самих захоплюючих та популярних масових заходів сучасності. Вона підготувала детальні методичні розробки квестів, які можна провести як на природі, так і у стінах бібліотек.


З досвідом роботи щодо читацьких об'єднань і клубів поділилась завідуюча відділом обслуговування читачів районної бібліотеки Олена Попова, яка розповіла про роботу клубу креативної, амбітної молоді "Територія Z" та районного англомовного клубу "English speaking club".


Обмінялись практичним досвідом за програмою "Бібліотечне літо" бібліотекарі Борщівської сільської громади. Наталія Іванкова презентувала присутнім відеоролик-звіт роботи бібліотеки на дитячих пришкільних майданчиках за минулий рік.


Ганна Трояновська познайомила з циклом масових заходів для дітей в бібліотеці-філії №37 "Бібліотека без стін". Досвід цих бібліотек заслуговує на увагу і втілення в практику роботи і в інших філіях системи.
Під час семінару бібліотекарі району отримали чимало корисної інформації, методичних розробок та консультацій, які стануть базою для майбутніх цікавих, креативних заходів з громадою.

Немає коментарів:

Дописати коментар