четвер, 2 червня 2016 р.

Подаруємо дітям яскраве літо!



Щороку, в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Чарівний, світлий і ні з чим незрівнянний світ дитинства, країни доброти, сміху й радості, безмежного і безтурботного щастя, звідки усі ми родом…

Перший день літа є  водночас і яскравим початком роботи бібліотек району на літніх пришкільних майданчиках та таборах відпочинку. Бібліотекарі проводять інформаційно-розважальні заходи спільно з вчителями, працівниками клубів як в стінах школи, бібліотеки, так і просто неба.


1 червня на площі селища Борщі відкрилося святкове дійство «Веселковий світ дитинства». Ведучі свята: завідуюча бібліотекою Ганна Трояновська, фахівець із соціальної роботи Олександр Скуділо та голова сільської ради Валентина Правенко  привітали всіх присутніх з Днем  захисту дітей та побажали дітям гарних, веселих канікул, цікавого та корисного відпочинку.

Сонце вийшло з-за хмар і почало гарно пригрівати, а на площі під мелодії дитячих пісень  розпочалися мандрівки дітей по островам розваг. Ганна Михайлівна привела діток на острів Мами, де діти розповідали вірші, загадки, прислів'я про маму. З Олександром Миколайовичем діти помандрували на острів українських Символів, де із задоволенням приймали активну участь у вікторині, давали змістовні відповіді. 
Колектив  старшокласників та учителів Борщівської НВК № 2 провів флеш-моб. На асфальті під керівництвом педагога школи Оксана Гармасюк діти втілювали свої творчі фантазії, малюючи літо, сонце, квіти та символи рідної країни.

Наприкінці свята під мелодії дитячих пісень завідуючий сільським клубом Валентин Орлюк запросив на "Танок дружби".


Цього ж дня на Свято дитинства і відкриття табору літнього відпочинку «Сонечко» зібрались і діти села Борщі.  Свято під назвою «Здрастуй, літо!» проходило у музичному  класі. Діти танцювали, співали, малювали, читали  казку "Три  ведмедя", знайомилися  з  новими героями  казок, дивилися  мультик  про  хороброго  зайченя-поліцейського, грали в рухливі ігри  та  ласували  смачним  морозивом!



В Будинку культури села Новоселівка пройшло свято до  Дня захисту дітей "Нехай на всій планеті радіють діти", яке підготували працівники Будинку культури Михайло Мойсенець, Галина Криуліна, завідувачка бібліотекою Олена Швець та фахівець із соціальної роботи Інна Хімік.

Діти разом із дорослими вирушили у уявну мандрівку на повітряних кульках у Краіну Забавію, де прийняли участь у  інтелектуальній грі  "Розумники та розумниці ," вікторині "У світі казки", конкурсі скоромовок, загадок та інших конкурсах-розвагах. Діти були активні, дружньо відповідали на всі запитання ведучих, показали свій розум і кмітливість. У музичних паузах учні співали веселі пісні про літо, декламували вірші, танцювали.

Додали доброго настрою святу смачний антракт та невеличкі  подарунки від спонсорів.

Свято до Дня захисту дітей "Живуть на цій землі щасливі діти" відбулось і в Малофонтанській школі. У цей день школа перетворилася на осередок радощів та позитивних емоцій, де усюди було чути дзвінкий дитячий сміх. Розпочала свято бібліотекар Ірина Дмитрієва, яка запропонувала дітям цілу низку цікавих розважальних ігор та конкурсів: гра "Плутаниця", гра "Нісенітниця", гра "Запитання-жарти". 
Дуже сподобалась дітям гра-пантоміма по книзі "Завітали тварини у гості до нас", під час якої учасники мали за малюнком, зображеним у книзі, показати дітям, яка саме тваринка завітала у гості на свято. Було дуже смішно і цікаво.

Продовжили свято розважальними іграми вчителі і завідуюча клубом  Ірина Попенко. Діти змагалися у спортивних іграх. Яка команда вигравала отримувала солодощі від учителів. Голова сільської ради Сергій Рудик, який завітав на захід, привітав діток, побажав здоров'я, миру і всіх благ та пригостив усіх дітей морозивом.




Конкурсно-ігрова програма до Дня захисту дітей "Світить сонечко для всіх" зібрала малюків та учнів місцевої школи в селі Бочманівка. Педагоги, працівники Будинку культури та бібліотекар Оксана Чиканчи підготували для дітей безліч веселих та пізнавальних конкурсів, 



серед яких конкурс «Перукарня», конкурс «Відгадай квітку», вікторина «Сторінками улюблених казок», конкурс загадків «Данетки». Завершувалося свято веселою дискотекою, солодким столом, гарним настроєм та щирими дитячими посмішками.


В Куяльницькій школі пройшло свято дітей "Діти - найцінніший скарб", підготовлене педагогами-організаторами та сільськими бібліотекарями. Спочатку діти складали "бібліотечні пазли" до улюблених казок світу, приймали участь у шкільному концерті, співали пісень, а потім бібліотекар Марія Каназірська оголосила конкурс малюнків "Моє літо". Сільрада поздоровила дітей смачним морозивом.

«Бібліотечне літо» розпочалось! Для дітей району воно має пройти, як завжди, весело, змістовно, цікаво.


Немає коментарів:

Дописати коментар