четвер, 9 червня 2016 р.

"Літо на книжкових островах" триває!




Яка все-таки чудова пора - канікули! Діти з нетерпінням чекають останнього дзвоника, їм набридло навчатись, хочеться розважатись, гратись і відпочивати. А весело і змістовно відпочивати дітям допомагає  програма «Діти + книга = веселе літо» ("Бібліотечне літо"). Бібліотекарі методичних центрів мандрують районом з розважальною ігровою програмою, а сільські бібліотекарі разом із вчителями працюють на літніх пришкільних майданчиках - "книжкових островах".
2 червня в Новоселівську сільську бібліотеку завітали дітки  старшої групи дитячого садка "Колосок" на чолі з вихователями В. Є. Івасюк та М. І. Крутій. Завідуюча бібліотекою Олена Швець радо зустріла маленьких гостей і провела екскурсію "Подорож книжковим містом", розповіла дітям, що таке бібліотека і запропонувала їм книжечки для дошкільнят. Зустріч продовжилась літературними читаннями "У казки на гостинах". Діти з зацікавленням слухали бібліотекаря і переглядали книжки з найулюбленішими казками.

А 3 червня, незважаючи на похмуру погоду, завідуюча бібліотекою запросила учнів 1-4 класів на бібліогалявину "Літо на книжкових островах". На допомогу бібліотекарям прийшла фахівець КРЦСССДМ Інна Хімік. Діти вирушили у цікаву подорож по книжкових островах. Перший острів, який був на їхньому шляху - "Казковий", бо добра, мудра, чарівна казка завжди була у пошані у нашого народу. Вона буває весела і цікава, навчає мудрості і справедливості.

Дітям були запропоновано взяти участь у конкурсах " Чи уважний ти читач?" та "Намалюй колобка із зав'язаними очима". 
Після "Казкового острову" на дітей чекав "Острів пригод", який ознайомив усіх із захоплюючим жанром пригодницької літератури. А на "Пізнавальному острові" діти перевірили свої знання, відповідаючи на бліц-питання про Україну та питання екологічної вікторини "У царстві живої природи".

Після тривалої мандрівки по островам діти зупинились відпочити на зупинці "Винахідливих", де обрали самого артистичного і креативного учня, який за допомогою пантоміми зумів показати чимало різних тварин.
А на завершення заходу діти поділились своїми враженнями від мандрівки по островам,  малюючи на асфальті героїв казок та перетворюючись в улюблених книжкових героїв у веселому флеш-мобі "З якої ми казки?".

7 червня завідуюча бібліотекою та соціальний працівник організували для дітей краєзнавчий марафон «Рідне село у вулицях і обличчях». Діти вирушили на пізнавальну екскурсію вулицями рідного села. Завітали на вулиці А. Ю. Білецького та П.С. Козаченка, де дізналися про цікаві факти з біографії їх односельців–героїв. Екскурсія була корисною та веселою.
На Куяльницькому "книжковому острові" тиждень розпочався з інтелектуальної гри "Веселі та начитані" для школярів 1-4 класів.  Діти всі гарно відповідали на питання бібліотекаря Марії Каназірської, а лідерами стали найбільш ерудовані, найкращі читачі сільської бібліотеки: Бабученко Євген, Яворська Злата, Білоусов Кирил, Чорна Людмила, Мостова Алла, Брагар Максим, Музичук Дарія та Біляєва Катерина. Всі учасники гри отримали від "книжкового острова" невеличкі дарунки.


А 7 червня, мандруюючи "книжковим островом", діти натрапили на поетичний струмок "Природа надихає", де юні поетеси читали свої  нові вірші та розповідали, що найбільше за все їм подобається писати вірші на природі, адже вона своєю красою завжди надихає та спонукає до творчості.


В цей день разом із сільським бібліотекарем Іриною Дмитрієвою відшукали галявину "книжкового острова" "Веселкові барви дитячих фантазій" читачі Малофонтанської бібліотеки, де змогли проявити себе в ролі художників, малюючи улюблених книжкових героїв та втілюючи на папері історії улюблених художніх творів.
Літо на "книжкових островах" триває!




Немає коментарів:

Дописати коментар