четвер, 15 вересня 2016 р.

"Бібліотечний вересень" триває


Кожного вересня бібліотеки нашого району запрошують дітей та молодь на цікаві екскурсії, Дні відкритих дверей, де знайомлять з книжковим фондом бібліотек, з новими інформаційними послугами, нагадують правила користування бібліотекою та графік її роботи. Окрім екскурсій під час "Бібліотечного вересня" бібліотекарі проводять різноманітні тематичні заходи, щоб залучити до закладів нових користувачів, заохотити дітей та молодь до читання.

Одним із таких заходів цього тижня стала інформаційна година  "Хліб на столі-щастя на землі" в бібліотеці села Малий Фонтан. 14 вересня до бібліотеки завітали активні читачі та нові відвідувачі: Руслан Петрович Поліщук, який у минулому був лікар-фізіотерапевт, і Петро Михайлович Долган, фельдшер-акушер, який 7 місяців прослужив у Дебальцево. Петро Михайлович був поранений, отримав контузію та інвалідність. 

Завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва радо прийняла своїх гостей, розповіла, що вже 10 000 років людина вирощує зернові культури.  Всім було цікаво дізнатися, як раніше мололи зерно, як випікали смачний духмяний хліб, про обряди нашого народу, пов'язані з хлібом.  І дітям, і дорослим сподобалися загадки, приказки та прислів'я про коровай, колос, сніп, хліб. Всім дуже сподобався захід, а нові відвідувачі стали новими читачами бібліотеки.
Бібліотекар села Борщі Наталія Іванкова вирішила розповісти про книги та бібліотеку самим маленьким майбутнім читачам - вихованцям дитячого садочка, до яких вона завітала з яскравими кольоровими книжечками і підготувала для них справжню подорож по казках "Казкове царство". Наталія Юріївна розказала малечі про данського письменника Ганса Крістіана Андерсена, прочитала їм декілька казок. Затаївши подих, дітки слухали бібліотекаря, а потім всі разом уважно розглядали малюнки і ділилися враженнями від почутого і побаченого.
 
Учні 3-5 класів Куяльницької школи стали учасниками екскурсії під назвою "Бібліотека - острів духовності", підготовленою бібліотекарем Ритою Гарматюк, а дорослих читачів завідувачка бібліотеки Тетяна Бойко запросила на виставку-бенефіс автора "Єдина і неповторна", присвячений 125-річчю з дня народження королеви англійського детектива Агати Крісті.

Немає коментарів:

Дописати коментар