вівторок, 20 вересня 2016 р.

"Тричі мені являлася любов..."


Триває Рік Івана Франка в Україні. Заходи, присвячені великому українському письменнику, продовжують проходити в бібліотеках на протязі усього року. Так, 19 вересня в рамках бібліотечної екскурсії "Єднаймося навколо книги" зі студентами першого курсу місцевого професійного училища в центральній районній бібліотеці пройшов літературний вернісаж "Тричі мені являлася любов", присвячений жінкам в житті та інтимній ліриці Івана Франка.
Любов великих людей - завжди легенда. Згадаймо Дантову Беатріче, Петраркову Лауру, Шопенову Жорж Санд. Стали легендами Леся Українка і Сергій Мержинський,  героїня  "Зів'ялого листа" Ольга Рошкевич і Іван Франко.
"Тричі мені являлася любов" - зізнається поет, - "тричі в руці від раю ключ держала", і тричі поет утрачав надію на щастя. Нерозділені кохання залишали по собі  "невтишиму тоску, засипали зів'ялим листям сподівань".  Незабутні історії про кохання поета розповіли студентам бібліотекарі районної бібліотеки Олена Попова та Людмила Поросятковська. 


До уваги молоді був запропонований і відеоролик з відомими творами інтимної лірики Івана Франка "Сила слова". У виконанні українських зірок Валерія Харчишина, Руслани та Анатолія Яреми звучали хвилюючі та проникливі слова кохання, радості та жалю.
Ліричний вернісаж завершувала презентація книжкової виставки "Мій поклик - праця, щастя і свобода" до 160-річчя з дня народження Івана Франка.

Немає коментарів:

Дописати коментар