понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Ювілей Інтернет- центру в бібліотеці селища Борщі





20 жовтня в бібліотеці селища Борщі було багатолюдно та гамірно. Різнокольорові кульки, квіти, яскраві надписи, музика, діти в театральних костюмах, ведучі з теками, дарунки, торти, сонячні посмішки - все вказувало на те, що в бібліотеці  святкова подія. 








Рівно 5 років тому, 20 жовтня 2011 року, бібліотека святкувала відкриття Пункту вільного доступу до Інтернету для громади села за програмою "Бібліоміст". 5 років пошуків, випробувань, освоювання нових послуг, навчання та великого задоволення від своєї праці...




Як завжди, на свято зібралися добрі друзі бібліотеки, активні читачі, поважні гості та колеги. Відкривала свято завідувачка бібліотекою Ганна Михайлівна Трояновська, якій допомагав  вчитель місцевої школи Юрій Анатолійович Дода. 




Ведучі поздоровили громаду з ювілеєм інтернет-центру та надали слово начальнику відділу культури Подільської РДА Ользі Михайлівні Шапран. 




Ольга Михайлівна в своєму виступі нагадала історію втілення проекту та відзначила завідувачку бібліотекою Почесною грамотою за наполегливість та самовіддану працю по впровадженню в практику роботи сільської філії новітніх бібліотечних послуг для громади.




Подячний лист та квіти від відділу культури отримала і голова сільської ради Валентина Петрівна Правенко за всебічну підтримку проекту з організації інтернет-центру в бібліотеці.



Звертаючись до присутніх, Валентина Правенко розповіла про свої враження та участь у організації матеріальної бази для розміщення інтернет-центру, складнощах, які виникали при  виконанні жорстких умов проекту: ремонт приміщення, температурний режим, охорона та оплата інтернет-послуг. 




Директор ЦБС Світлана Дюгаєва, вітаючи усіх зі святом, зосередила увагу на тому, що ця яскрава подія стала трампліном до суттєвих змін в роботі бібліотек району і має вирішити в подальшому проблему подолання інформаційного бар'єру між мешканцями села та міста, підвищити електронну грамотність сільського населення і відкрити нові можливості перед громадою.






Відрадно, що на заході зібрались колеги, які разом з Ганною Михайлівною втілювали проект "Бібліоміст" в нашому районі: завідувачка Гоноратською сільською бібліотекою Світлана Кирилівна Якубовська (відкриття інтернет-центру в бібліотеці Гонорати відбулося 25 жовтня 2011 року) та працівники центральної районної дитячої бібліотеки (відкриття інтернет-центру - 21 жовтня 2011 року),



 які підготували для Борщівської бібліотеки сюрприз - відеоролик "Як все починалось..." з історією відкриття центру, нелегкого навчання в обласному тренінговому центрі та сучасних буднях бібліотеки.



Привітати бібліотеку з ювілеєм завітала і заступник директора з виховної роботи місцевої школи Світлана Андріївна Задорожна, яка наголосила на великому значенні інтернет-центру для школярів, які є постійними користувачами і активно використовують інтернет для навчання.




Прикрасили свято музичні дарунки від працівників культури Борщівської громади. Дуже сподобались присутнім пісні у виконанні Наталії та Вячеслава Іванкових і Мораренко Мирослави. 




Зворушливим став виступ учня першого класу Вані Корчака, який поздоровив усіх віршиком про Інтернет. Вірші, присвячені всесвітній павутині, читали і Олександр Тростянецький, і Стас Девдера. 





 
А гумористична сценка "Три бабусі і Інтернет" у виконанні Олександра Тростянецького та сестричок Юлі та Олени Гарматюк не залишили байдужим жодного в залі.







Червоною стрічкою свята була тема необхідності та користі створеного в бібліотеці інтернет-центру для всієї громади, нових можливостей, які відкриває для всіх односельців бібліотека.













І який ювілей без ювілейного торту, який прийшовся до смаку і дорослим, і малечі. Ювілейну свічку на торті запалила господиня громади - Валентина Петрівна.


Немає коментарів:

Дописати коментар