четвер, 23 березня 2017 р.

Районна бібліотека - майданчик першого форуму "Інтеграція в українське суспільство осіб, які належать до ромської національної меншини".



23 березня центральна районна бібліотека стала робочим майданчиком для  першого міськрайонного форуму "Інтеграція в українське суспільство осіб, які належать до ромської національної меншини".
Відкрили форум Сергій Мерзляков, директор Котовського МЦ НБВПД та заступник голови райдержадміністрації Тетяна Костюк 







На форум були запрошені:служби Подільської райдержадміністрації та Подільської міської ради, ГО національних меншин "АМЕ РОМА",  служба у справах дітей, центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління соціального захисту населення, міськрайонний центр зайнятості. 


Під час форуму піднімались та обговорювались питання правового захисту ромів: громадські права та обов'язки; соціальний захист і зайнятості ромів; стан рівня освіти; охорона здоров'я; задоволення культурних потреб ромів..







В обговоренні щодо культурних та інформаційних потреб прийняла участь головний спеціаліст відділу культури Подільської райдержадміністрації Інна Ардельська. 


Вона зупинилась на роботі закладів культури з данною категорією населення та підтвердила свою доповідь відеопрецентацією, підготовленою працівниками центральної районної бібліотеки про роботу закладу з культурно-просвітницької діяльності по інтеграції ромів в сучасне українське суспільство:


консультації в Інтернет - центрі з  роботи на компьютері, регістрація в мережі Інтернет, користування он-лайн послугами, участь у тематичних бібліотечних заходах, мандрівки віртуальним простором, огляди літератури  "Цигани у світовій літературі" та ін.




На форумі були підняті дуже важливі питання, які не можуть не хвилювати суспільство сьогодні. 





Форум був насиченим. І, сподіваємось, стане трампліном для вирішення богатьох проблем з якими щоденно стикаються представники меншини ромів.

Немає коментарів:

Дописати коментар