пʼятницю, 24 березня 2017 р.

"Суперчитач Подільщини-2017"


24 березня 2017 року в центральній районній бібліотеці відбувся районний конкурс  «Суперчитач  району-2017» в рамках Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія», що проводиться з 2005 року під час Тижня дитячого та юнацького читання.

15 учасників конкурсу (переможців І етапу)  з різних куточків Подільського району (з сіл Нестоїта, Гидерим, Мардарівка, Соболівка, Куяльник, Гонората, Липецьке, Новоселівка, Стара Кульна, Станіславка, Любомирка, Мурована) зібралися, щоб позмагатися в знаннях світової та української літератури, та  продемонстрували високий рівень  знань в усіх завданнях конкурсу, передбачених програмою.

Діти представили на розсуд журі свої щоденники читання та презентації улюблених книжок. Презентації були дуже цікаві, з елементами театралізації. Деякі з учасників вразили присутніх неабиякою акторською майстерністю та вмінням майстерно перевтілюватися в літературних героїв, деякі - продемонстрували яскраві малюнки до улюблених творів, а деякі - зачитали власні вірші, присвячені своєму книжковому персонажу. 


Під час конкурсу в читацькій залі бібліотеки побували і Меррі Поппінс, і Гаррі Поттер, і Маленька Відьмочка, і дівчинка Рися з книжки Оксани Лущевської "Вітер з-під сонця".



Добре впорались учасники і з літературною анкетою, пригадавши відомі українські та світові казки, цікаві події з життя літературних героїв. 


Перед журі стояла складна задача у визначенні переможця. Проте конкурс є конкурс, лише два переможці: Козаченко Олена, учениця 6 класу з села Куяльник та  Апихтіна Анастасія, учениця 7 класу з села Стара Кульна, отримали право носити звання "Суперчитач-2017", були нагороджені дипломами та цінними подарунками.  Вони приймуть участь у ІІІ-му етапі  змагання за звання «Суперчитач області» у місті Одеса. 





Всі учасники конкурсу отримали "Сертифікати учасника" та пригодницько-детективну повість Андрія Кокотюхи "Гімназист і Чорна рука", подаровану меценатом Володимиром Осиповим, депутатом Одеської обласної ради, в рамках благодійної програми "Книга - дітям села".



В рамках цієї програми одержали книжкові добірки ще шість  бібліотек  нашої системи. Діти сіл Вишневе, Глибочок, Климентове, Мала Кіндратівка, Мурована та Малий Куяльник будуть читати сучасну українську дитячу літературу.  Такі добріки отримали вже 24 бібліотеки з 37 бібліотек ЦБС району, і ми дуже вдячні депутатові за підтримку сільських бібліотечних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар