понеділок, 27 березня 2017 р.

Бібліоподорож країнами Європи



Майже місяць відвідувачі центральної районної бібліотеки разом із Пунктом європейської інформації мали змогу мандрувати країнами Європи в рамках Всеукраїнського дисплей-кросингу "Мрій! Читай! Мандруй!".  Мандри Європою стали частиною великої виставки-експозиції по материкам світу.  


   
 


Літературна Європа була представлена всесвітньо відомими бестселерами Вільяма Шекспіра, Олександра Дюма, Шарлоти Бронте, Джейн Остен, Артура Конан-Дойля, поезією Гете. 
 


Романи цих авторів прикрашали макети постатей головних героїв, які ніби виходили назустріч читачеві зі сторінок улюблених книжок. 
 


Як перлина Європи на виставці в розділі "Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах" була представлена Україна, зокрема наша рідна Одещина і Подільщина. 
 

 




Відвідувачів запросили до подорожі лабіринтами підземного монастирю іннокентіївців в "Гетсиманському Саду" (село Казбеки), найстарішим на Одещині Храмом Святого Архангела Михаїла  в селі Липецьке, старовинними маєтками князів Любомирських,  Бірзульською залізницею, яку в грудні 1904 року відвідав останній російський імператор Микола II.


Кожна молода людина плекає в серці якусь заповітну мрію, тому велику цікавість викликав у читачів бібліотеки та відвідувачів виставки екскурс до Європи по чарівним місцям, де загадують бажання, а таких місць на мапі Європи чимало.


Серед них - і будинок Джульєтти у Вероні, Стоунхендж в Англії, Дон-Кіхот і Санчо Панса в Мадриді, Грошовий дуб в Шотландії, Карлов міст у Празі, Бременські музиканти в Бремені (Німеччина), статуя Аристотеля в грецьких Салоніках, Маленька принцеса в Будапешті (Угорщина) та багато інших.

Великим попитом користувався і розділ виставки під назвою "Спогади та враження", де ведучі зупинились на Голландії - країні тюльпанів та дерев'яних сабо, сертифіковані Європейським союзом як один з найбезпечніших видів взуття, виготовлений із природних матеріалів і є візитною карткою Голландії. Користувачі мали змогу не тільки почути, а й потримати в руках, і, навіть, приміряти справжні сабо ручної роботи.
 




Не менш цікавою стала і розповідь про візитну картку Парижу - Ейфелеву вежу, макет якої також прикрашав даний розділ виставки. Про те, що на першому поверсі вежі відкрито різноманітні крамнички та ресторани, а на другому розташований оглядовий майданчик, чули майже всі, а от про існування на верхньому поверсі  робочого кабінету самого Гюстава Ейфеля відвідувачі бібліотеки дізналися вперше. 


Таким чином, мандруючи бібліотечною виставкою-інсталяцією, біля 300 відвідувачів, серед яких студенти Подільського ліцею та медичного училища, учасники районного етапу всеукраїнського конкурсу "Книгоманія" з 13 сіл району, учасники форуму з питань національної меншини ромів, 


члени літературного клубу "Джерело",  "English speaking club", літературних об'єднань "Промінь", "Ліра", "Аркадійський клуб", читацького салону "Бестселер",  бібліотечні працівники району 



та пересічні читачі приєднались до мільйонної когорти туристів, які відвідали найромантичніші місця Європи, згадали пригоди улюблених літературних героїв та познайомились з цікавими сувенірами з європейських країн.

Немає коментарів:

Дописати коментар