понеділок, 28 серпня 2017 р.

Нам є ким пишатись


В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення та ніколи не втрачають своєї актуальності. Саме такими подіями є проголошення Акту Соборності України 22 січня 1919 року та здобуття незалежності нашою державою в 1991 році.  


Щорічно на честь дня Незалежності України в кожному місті, селі влаштовуються святкування, які переростають в сімейне свято - свято єдності, коли українці,одягнені в барвисті вишиванки, коли поруч з простими людьми представники влади, куміри естради, політики, дорослі люди  і діти, коли гуртуються  всі разом …


Саме таке велике родинне свято відбулось 22 серпня на Подільщині , в селі Коси. З усього району з’їхалися делегації  на свято Незалежності. На всіх очікувала святкова насичена програма: Свято прапору, Фестиваль Європейських культур «Україна – Європа = безвіз», святковий концерт та нагородження найкращих…








З метою популяризації патріотичного настрою серед українців, створення позитивного іміджу нашої країни у світі бібліотекарі району пліч о пліч з працівниками клубних закладів долучилися до святкового фестивального дійства.









Презентація країн Європи та можливостей, які відкриває безвіз для пересічних громадян, знайомство з культурою та традиціями країн, їх національною кухнею - все це було яскраво та цікаво донесено до відвідувачів фестивалю:колоритні образи, багата кухня, дотепна презентація, цікава інформація.




Пункт європейської інформації «Все про Європу: Читай, Слухай, Дізнавайся» підготував для учасників буклет - пам’ятку «Документи для перетину кордону «Україна – Європа=безвіз».

Для урочистої частини  заходу бібліотекарі-координатори Пункту ЄІ підготовили бібліомікс відеоматеріалів ",Нашого цвіту - по всьому світу" що спонукає до гордості за українську націю та її талановитих людей, відомих всьому світові. Багато уваги приділили автори знаменитостям, які мають одеське коріння.

Особливо цікавим для подільчан  став блок про наших земляків "Три Євгени": Євген Чикаленко, уроженець села Перешори - видатний громадський діяч, відомий меценат та провідник української культури; Євген Блажевський - народний селекціонер, чарівник - кукурузи, двічі Герой праці, уроженець села Любомирка та Євген Подрушняк - відомий ортопед, академік, автор патентів на медичні винаходи, блискучий клініцист з села Станіславка.


Нам є чим пишатись і є на кого рівнятись. Чудовий захід, щирі доброзичливі люди, талановиті, натхненні та мрійливі,  які щоденно своєю працею роблять все можливе, щоб  не тільки зберегти традиції пращурів,їх культуру, а й  розвивати країну, покращити життя своїх дітей.




Немає коментарів:

Дописати коментар