пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

Рука допомоги переселенцям в бібліотеці селища Борщі


Майже три роки наша країна переживає складну соціально-політичну ситуацію. Багато сімей в Донецькій та Луганській областях покинули свої домівки і тимчасово опинилися в скрутному становищі. Деякі з таких сімей сьогодні є активними відвідувачами бібліотеки селища Борщі.
Ці родини нещодавно переїхали до нашого району зі сходу країни. Кожна родина - це окрема історія, це люди, які потребують підтримки та порозуміння. 
І сільська бібліотека не залишається осторонь від проблем вимушено переміщених осіб, намагаючись, щоб вони могли користуватися усіма послугами бібліотеки, брати книжки додому, приймати участь у масових заходах, отримувати консультаційну допомогу, користуватися комп'ютерами з доступом до Інтернету.

Протягом червня-серпня у бібліотеці зареєструвалися та отримують послуги 13 дорослих та дітей. Сім'ї Нікітіної Лілі Іванівни, Лепехіної Тамари Борисівни, Свічкар Фатіми Іманівни часто відвідують бібліотеку, приходять з дітьми та онуками. 


Хочеться окремо  сказати про сім'ю Свічкар Фатіми, яка приїхала з міста Дружківка Донецької області з 12 річним сином у серпні місяці і відразу прийшла до бібліотеки за книжками.  Фатіма Іманівна любить читати жіночі романи, детективи, грає на акордеоні, співає, любить індійські фільми. Син Роман читає пригоди, фантастику.
За допомогою бібліотеки Кирил Кирилович Малюга знайшов через Інтернет своїх однокласників і повідомив їм, де він перебуває сьогодні.
Дуже приємно, що весь досвід роботи бібліотеки, та вся накопичена інформація, яка зберігається в бібліотеці, стала в нагоді для роботи з внутрішньо переселеними особами. Завідувачка бібліотекою Ганна Трояновська завжди готова прийти на допомогу переселенцям, які опинилися в скрутній ситуації, і запрошує їх до спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар