середу, 2 серпня 2017 р.

"БУР talks" в бібліотеці


1 серпня в читацькій залі  центральної  районної  бібліотеки було гамірно, весело і дуже живо… О 18.00 годині розпочався перший захід волонтерів "Будуємо Україну разом" "БУР talks" на Подільщині. 

До бібліотеки завітали  молоді волонтери та троє цікавих людей, чудових спікерів, які не тільки  поділилися своїм досвідом щодо втілення власних амбітних мрій у життя та розповіли  про можливості, які сьогодні відкриті для української молоді, а й зарядили енергією, азартом, здоровою мотивацією втомлених від роботи на будівельних об’єктах в таку спекотну жару юнаків та дівчат.

Технічно обладнана  сучасна бібліотечна зала з Wi - Fi зоною допомогла зробити останні коригування у виступах гостей, а учасникам заходу  миттєво поділитися інформацією про початок "БУР talks" в соціальних мережах, щоб усі охочі ще встигли приєднатися до групи креативних та захопливих молодих людей, які прагнуть розбудувати країну та змінити життя на краще.


Першим спікером була полтавчанка Галина Нікітіна, яка приїхала з Харкова. Галина розповіла присутнім про свій проект  "Жива бібліотека", який їй вдалося успішно втілити в життя харківчан і про те, як це вплинуло на її життя та життя міста взагалі.


В своїй презентації дівчина зупинилася на історії міжнародного  проекту,  що  розпочався у 2000 році в Данії і сьогодні розповсюджується по всьому світу. «Жива Бібліотека» - це соціальна гра, в рамках якої легше здійснити спілкування, яке з тих чи інших причин не відбувається  в повсякденному житті.  Вже понад 50 країн  спробували поринути у світ “живих книг”.



Віднедавна він набуває популярності в Україні і  ми впевнені , що досвід Галини в розповсюдженні  цієї соціальної гри був цікавим та корисним для присутніх і бібліотечних фахівців взагалі.  

Жива бібліотека – це історія не з книг, а з перших вуст людей, а підібрати цікаві книги та залучити надійних волонтерів для проекту – це кропітка і велика робота і заслуговує на повагу. І нам, бібліотекарям це відомо не з слів, тому  вже багато публічних бібліотек України впроваджують цю гру в практику своєї роботи. 

Подільська центральна районна бібліотека неодноразово проводила подібні заходи.  І  поки «Жива бібліотека» Подільської ЦРБ зібрала в основному книги тільки поетичної полички, яка  у нас дуже різнобарвна: від маститих поважних метрів до юних поетів початківців, які вже промандрували майже всім районом зустрічаючись з учнями сільських шкіл, ми впевнені, що це дуже захоплюючий та перспективний  напрямок в роботі.

Другий спікер Максим Студілко захопив аудиторію  розповіддю про те, як  будучи ще 16 - річним юнаком вступив до громадської організації, яка в майбутньому допомогла йому створити та керувати організацією "Пласт" - український скаутинг у місті Вінниця, а також  відкрила нові можливості , розширила коло спілкування з учасниками різноманітних  громадських організацій не тільки в Україні, а й за кордоном.


Максим відвідав 16 країн, навчився писати проекти та вигравати гранти, став медійним лицем вінницької активної молоді, що стало трампліном в професійній діяльності - зараз він очолює управління молоді У Вінниці. 


Юнаки та дівчата дуже тепло зустріли Максима, тому, що в залі було багато «пластунів» з різних областей України і їм було цікаво поспілкуватися з одним з засновників скаутингу та людиною, яка постійно розвивається, шукаючи себе в цьому житті і не боїться змін.


Завершував зустріч Тарас Волянюк – інформаційний аналітик, підприємець, засновник і керівник студії Remarker, який розповів  про свій власний шлях від дизайнера-фрілансера до засновника студії Remarker, яка  користується сьогодні  попитом навіть у міжнародних організацій. 



Неперевершений оратор, дуже цікавий і позитивний молодий чоловік викликав жвавий інтерес у присутніх. Цікаві питання, жвавий язик, власні страхи і  шляхи щодо їх подолання , амбітні цілі і постійна робота по вдосконаленню та розширенню власного світогляду. 


І читання! Щоденне читання книг, як приємна і необхідна вже звичка!!! Його девіз; «Мрій! Читай! Мандруй!». Тарас побував вже у 25 країнах світу і мріє розширити карту своїх мандрівок.




Такі молоді люди підкупають, захоплюють, мотивують… Вони дійсно варті на краще і роблять все можливе, щоб змінити своє власне життя і життя країни взагалі.
Було цікаво, весело, та  корисно!


Немає коментарів:

Дописати коментар