вівторок, 26 вересня 2017 р.

Фестиваль європейського кіно "Кіно проти корупції" в районній бібліотеці





З 14 вересня в Україні вперше проходить Фестиваль європейського кіно "Кіно проти корупції", до програми якого увійшли шість європейських фільмів, які досліджують природу корупції – від неприкритого зловживання владою політиків та корпорацій до негучних побутових конфліктів. Картини, представлені у рамках фестивалю, – призери світових кінофестивалів і документальні хіти.
Пункт європейської інформації Подільської центральної районної бібліотеки став одним із  учасників кінопоказу, що проходить у у 15 містах країни. Бібліотека відібрала для демонстрації 4 кінофільми: "Поза дитини", "Дурень", "Брудні ігри" і "Система", які будуть демонструватися з 4 по 25 жовтня (кожної середи).



«Брудні ігри» – фільм-розслідування про порушення прав людини у контексті великих спортивних заходів, а також корупційні схеми у футболі, боксі та в американській професійній баскетбольній лізі NBA.



Герой німецької гостросюжетної драми «Система» – молодий злодій, який після невдалого пограбування знайомиться зі світом колишніх агентів держбезпеки НДР і представниками світового лобі.



«Поза дитини» – румунська драма про автокатастрофу, винуватець якої хоче «відмазатися» від вироку. Стрічку було відзначено «Золотим ведмедем» і призом Міжнародної асоціації кінопреси (FIPRESCI) Берлінського кінофестивалю.


Соціальна драма Юрія Бикова «Дурень» говорить про байдужість місцевої влади, яка поставила під загрозу життя 800 мешканців старого гуртожитку. Фільм, знятий у пам’ять про Олексія Балабанова, удостоївся трьох премій міжнародного кінофестивалю в Локарно.

Фестиваль «Кіно проти корупції» має на меті показати знайому українцям проблему як загальнолюдське явище, з яким варто боротися. Усі покази безкоштовні. Після завершення в Україні фестиваль продовжиться в Молдові.

Немає коментарів:

Дописати коментар