середу, 27 вересня 2017 р.

День туризму у бібліотеці



26 вересня, напередодні Всесвітнього дня туризму, в центральній районній бібліотеці відбулась низка  заходів, присвячених цьому Дню. 
Бібліотекарі спільно з головним спеціалістом відділу культури з розвитку туризму Наталією Мокряк  провели віртуальні подорожі зеленими туристичними маршрутами Подільщини: 


"Подільщина: знайома і незнайома", літературну туристичну подорож "Країна вранішнього  сонця", подорож Інтернет- ресурсами "Мандруємо Європою" та екскурсійну подорож "Моя маленька батьківщина"(За матеріалами конкурсних  краєзнавчих пошукових робіт).
В цей день гостями заходів стали студенти-першокурсники медичного училища ім. В. Жуковського (куратор Світлана Черкашина). Спочатку на них чекала оглядова екскурсія бібліотекою
Бібліограф Інна Вербицька познайомила юнаків та дівчат з сучасними можливостями бібліотеки: безкоштовним доступом до мережі Інтернет, можливістю перегляду відеоматеріалів та кінофільмів в "бібліотечному кінозалі", розповіла про діяльність бібліотечного Пункту європейської інформації та постійні віртуальні подорожі країнами Європи, які стали традиційними для ПЄЇ. 


Завідувачка відділом обслуговування користувачів Олена Попова, за традицією ознайомила молодь з структурою бібліотеки, розповіла про авторський фонд відомого українського письменника, історика, академіка Богдана Сушинського, який є цікавою складовою бібліотеки. 



Вона зазначила роль цього історика для нашого краю, що відкрив для подільчан невідомі, забуті сторінки з історії району. Завдяки  відкриттю академіка був сформований один з туристичних маршрутів нашого краю "Шляхами лірників".  








Продовжився захід літературною подорожжю до "Країни вранішнього  сонця". Виступ бібліотекаря заінтригував юнаків цікавими фактами з життя та побуту цієї Японії, а власні  враженнями фахівця від цієї країни закріпили увагу і інтерес до однойменної книжкової  виставки, присвяченій Року Японії в Україні.


У відділі абонементу на молодь чекала літературна подорож "Невідомі світи". Бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська  презентувала серію  нової літератури популярних сьогодні українських та світових авторів, які в своїй творчості описують  безліч красивих місць, про які мало хто знає і навіть не здогадується, яких не можна  відшукати  в путівниках, або почути про них від знайомих...  Вони приховані від безлічі очей і саме тому зберігають свою чарівну красу.


Заходи до Дня туризму, а саме туристична подорож "Мальовничі куточки мого краю" та краєзнавча екскурсія "Подільщина: знайома і незнайома", продовжились в краєзнавчому відділі бібліотеки, де в ролі туристичних гідів для молоді виступили заступник директора Людмила Бензар та спеціаліст відділу культури з розвитку туризму Наталія Мокряк. 

В ході імпровізованої туристичної подорожі студенти  перегорнули сторінки створеної зусиллями бібліотекарів району етнографічної збірки "Кожне сільце - має своє слівце", переглянули тематичні теки та буклети, присвячені історії та сучасності рідного краю, його видатним мешканцям та талановитим майстрам. А краєзнавча екскурсія бібліотечним міні-музеєм "Моя маленька батьківщина" залишила у молоді багато яскравих вражень. 

Гортаючи сторінки фотоальбомів, тримаючи в руках плетені постоли чи ляльку в образі сліпого лірника, роздивляючись різнобарвні візерунки на вишитих рушниках, дівчата та хлопці хоч на деякий час заглибились у минуле нашого краю, торкнулись до мудрих звичаїв та традицій наших далеких предків.
По закінченні заходів директор ЦБС Світлана Дюгаєва запросила молодь стати читачами бібліотеки та активно мандрувати книжковим світом і користуватися   сучасними послугами бібліотечних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар